hidroelektrik

Afrika ülkesi Kamerun’da İngiliz enerji şirketi EDF ve Kamerun Cumhuriyeti’nin de bulunduğu birçok kuruluşun sahibi olduğu Hintli küresel enerji şirketi Nachtigal Hydro Power Company (NHPC) tarafından hizmete alınan hidroelektrik santralinin ülkenin elektrik talebinin yüzde 30’unu karşılayacağı tahmin ediliyor.

Proje şu anda geliştirme aşamasında ve 2024 yılında tam üretime geçmesi planlanıyor. Tesisin çalışmaya başladığında yılda üç TWh (terawatt saat) çıkış miktarındaki Kamerun’un enerji talebinin yüzde 30’unu sağlaması öngörülüyor. Bu önemli geliştirme aşamasının başarılı olması için NHPC, Sanaga nehrindeki tesisine 60 milyon W hidroelektrik ünitesi sağlaması amacıyla küresel hidroelektrik liderlerinden GE Hydro Solutions ile anlaşma yaptı.

Rockwell Automation GE Hydro Solutions iş birliği

hidroelektrik

GE Hydro Solutions, Nachtigal projesinde jeneratör ve türbin çevresindeki kurulum gibi faktörlerdeki farklılıklar nedeniyle her hidroelektrik santrali birbirine benzemediği için geniş bir çözüme ihtiyacını proje için büyük bir çeşitliliği kapsayabilen bir kontrol sistemi gerekliliklerini sağlamak amacıyla Rockwell Automation ile anlaştı. Küresel kontrol çözümleri şirketi Rockwell Automation’ın desteğiyle GE Hydro Solutions, ülkenin gelecekteki büyümesini ve sürdürülebilirliğini güçlendiren yenilenebilir enerji üretimi sağlamak için çalışıyor.

GE Hydro Solutions, Hizmet ve Kontroller Küresel Ürün Direktörü Olivier Teller, Rockwell Automation iş birliği ile ilgili “Kontrol sistemi, müşterinin tesisine yönelik bir arayüzdür. Tesisin çalıştığı her gün kullanılan bir bileşendir ve son derece önemli bir hizmettir. Kalite önemli bir konu. Rockwell Automation çözümlerinin kalitesi bilinse de şirketin bu projede tercih edilmesinde, çalışanlarının sağladığı servis desteğinin gücü etkili oldu. Rockwell Automation’ın küresel ayak izi ve ayrıntılı yerel tecrübesi, herhangi bir olayda harekete geçme ve ciddi sonuçlara yol açabilecek sistem arızası riskini azaltma olanağına sahip olduğu anlamına geliyor” dedi.

Santral 2024 yılında enerji üretmeye başlayacak

Kamerun'un elektrik talebi

Nachtigal projesi 2024’te enerji üretimine başlamayı planlarken GE Hydro Solutions, çözümün, çalışmaya başladığında tesisi nasıl destekleyeceğini planlamaya başladı.

Projede hizmetleri gelişen sektör standartlarıyla uyumlu olarak sürdürülebilirlik ve siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılamayı destekleyecek şekilde birlikte uyarlamayı planladıklarını belirten Teller, “Hepsinden de önemlisi, müşterimize kontrol sisteminin alt yapısının temel ve son derece performanslı bir parçası olduğu ve olmaya devam edeceği güvenini aşılayabilmek bizim için önemlidir.

NHPC’yi bu stratejik olarak önemli girişimde ve bu hedeflere ulaşmaya destekleme konusunda doğru şirketler olduğumuza ve projeye getirdiğimiz ekip çalışması ekosisteminin değerini kanıtlayacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.