İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli çevre ve enerji yatırımlarından biri olan katı atık yakma ve enerji üretim tesisi için imzalar atıldı.

Japon teknoloji devi Hıthachi ile Makyol konsorsiyumunun kazandığı ihale sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşme imza töreni düzenlendi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, 2. 6 milyar liralık yatırım ile hem çevrenin korunacağını hem de 1 buçuk milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacının karşılanacağını belirterek, “Sıradan bir iş değil, son teknoloji ile model olacak bir proje. Hem çevreyi koruyan hem de elektrik üretimi ile ekonomiye büyük katkı yapan bir iş” dedi.

İstanbul’da her gün toplam 17 bin 500 ton atık toplandığını belirten Topbaş, “Bu çalışmanın devamının da gelmesi lazım, nüfus arttıkça ihtiyaç da artacak” dedi.

Eyüp Kemerburgaz’da yapımına başlanacak katı atık yakma ve enerji üretim tesisinin 2020 yılında tamamlanarak devreye girmesi hedefleniyor. Proje ile İstanbul’da oluşan atıkların %15’i yakma yöntemi ile bertaraf edilecek.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.