Mehmet KARA
Ankara Çocuk Eğitim Evi’ndeki (eski adıyla Islahevi) hükümlü çocuklara güneş enerjisi eğitimi verilecek, başarılı olanlar sektörde işe yerleştirilecek.
Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER, sosyal sorumluluk tarafı öne çıkan bir proje başlattı. GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından sağlanan, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı kapsamında yapılan 2200 proje başvurusu içerisinde kabul edilen 145 projeden birinin de GÜNDER’in projesi olduğunu söyledi. “Güneşli Günlerle Geleceğe Umutla Bakan Gençler” adlı proje kapsamında Ankara Çocuk Eğitim Evinde (eski adı ile Islahevinde) iki adet güneş enerjisi eğitim ve uygulama dershanesi kurulacağını belirten Telemcioğlu, “Kurulacak bu eğitim merkezinde hükümlü 20 çocuğa hem solar termal hem de güneş elektriği eğitimi vereceğiz. Mahkumiyeti biten çocuklara İşkur aracılığıyla üyemiz firmalarda istihdam olanağı yaratmayı hedefleyen projemizde tüm sektör paydaşlarının da desteğini bekliyoruz” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.