General Motor’un lüks markası Cadillac, bu yaz Celestiq adlı bir prototip elektrikli otomobili duyuracak. Celestiq adlı elektrikli sedanın 300.000 dolara yakın bir fiyatla piyasaya sürülmesi beklenmekte.

General Motor, Celestiq modelinin şirketin amiral gemisi elektrikli modeli olarak konumlandırılacağı ve Detroit yakınlarında özel bir mühendislik alanında isteğe özel üretileceğini belirtiyor.

Yılda 500’den Az Celestiq Üretilecek

GM Cadillac'tan elektrikli Celestiq 2023'de yollarda olacakDev otomobil üreticisi, yılda 500’den az Celestiq üretmeyi planlıyor. Celestiq’ler şirketin teknolojisinin vardığı son noktayı gösterme adına güçlü bir ayrıcalıklı örnek olacak. Ahşap el yapımı iç döşemeler, GM’in en son versiyon eller serbest sürüş desteği (şirket bu teknolojiyi Ultra Cruise olarak adlandırıyor) gibi özellikler barındıracak Celestiq’in 2023’ün sonlarında doğru üretim bandından çıkacağı ve özel seçimlerle birlikte 300,000 doları aşan bir fiyatla satılacağı öngörülüyor. Şirket Celestiq modeli ile birlikte pazarda güçlü bir etki ve beklenti yaratmayı amaçlıyor. Cadillac Celestiq dört tekerlekten çekiş ve dört tekerlekten direksiyon özelliğine sahip olacak.

2030’a Kadar Sadece Elektrikli Ürün Gamı

Cadillac Celestiq, Gm'nin Bev3 adlı Esnek Elektrikli Araç Platformuna Binecek.Cadillac araç portföyünü endüstrinin genelinden daha hızlı olarak tam elektrikli hale getirmeyi hedefliyor. Mercedes-Benz, Volvo, Rolls-Royce gibi primium markalarla birlikte GM de Cadillac ve Buick markalarını 2030 yılına kadar sadece elektrikli olarak satışa sunmayı hedefliyor. Cadillac Celestiq, General Motor’un Bev3 adlı Ultium lityum iyon pil teknolojisi ve Ultium Drive elektrik motorları kullanan Esnek Elektrikli Araç Platformu üstüne yapılanacak.

Lüks otomobil markalarının daha hızla tam elektrikli ürün gamına geçmelerini kolaylaştıran sebep içten yanmalı motorlu seçeneklere göre ek büyük maliyet gerektiren yüksek kapasiteli pillerin maliyetlerini daha kolay fiyatlarına yansıtabilecek esnekliğe sahip olmaları.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.