Ana Sayfa Etiketler Yeşil hidrojen üretimi

Etiket: yeşil hidrojen üretimi

Çin’in Kuqa yeşil hidrojen projesi beklenenden geç tamamlanacak

Çinli petrol devi Sinopec'in 260MW'lık Kuqa yeşil hidrojen projesinde karşılaşılan problemler, 2025 sonlarına kadar tamamen çözülemeyecek. Sinopec, Kuqa projesindeki sorunların 2025 sonlarına kadar çözülemeyeceğini kabul...

Güneş enerjisiyle düşük maliyetli yeşil hidrojen üretimi: Yeni katalizör ve süreç

İtalyan araştırmacıların geliştirdiği Rutanyum partikülleri ve güneş enerjisiyle çalışan elektroliz sistemi, Yeşil hidrojen üretimini daha verimli ve ucuza getiriyor İtalyan Teknoloji Enstitüsü (IIT) ve BeDimensional'ın...

Yeşil Hidrojen: Norveçli Hystar’ın 4 GW’lık elektroliz tesisi

Norveçli Hystar'ın yeşil hidrojen üretimi: 4 GW kapasiteli yeni tesis ve Kuzey Amerika yatırımları hakkında bilgi edinin.

50 milyar dolarlık anlaşmada yeşil enerji projeleri var

Türkiye ile BAE arasında imzalanan 50,7 milyar dolarlık anlaşmada, yenilenebilir enerji , enerji dönüşümü ve çevresel sürdürülebilirlik alanında bir çok proje yer alıyor.

Socar Türkiye ile Sabancı Üniversitesi yeşil hidrojen için işbirliği yaptı

Socar Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi ile Sabancı Üniversitesi iş birliği yaparak yenilenebilir enerji için önem taşıyan hidrojen (H2) esaslı teknolojilere odaklanıyor.

Türkiye elektrolizör kapasitesini 5 GW’ye çıkarmayı hedefliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Ulusal Enerji Planı'na göre, 2020-2035 döneminde Türkiye'de toplam 96,6 GW elektrik kapasitesinin devreye alınması hedefleniyor.

Türkiye’nin yeşil hidrojen üretimi 3.4 milyon tona ulaşacak

Türkiye’de yeşil hidrojen üretiminin 2050'de 3,4 milyon tona ulaşabileceği ve ihracat yapılabileceği ön görülüyor. Ekonomiye katkısının ise 2050'den itibaren yıllık 6-8 milyar dolar olacağı hesaplanıyor.