Ana Sayfa Etiketler Yeşil finansman

Etiket: yeşil finansman

Yeşil finansman eksikliği: BM, iklim değişikliğine uyum için kaynak açığını vurguluyor

BM çevre programı (UNEP) raporuna göre, zengin ülkelerin iklim değişikliğine uyum için vaat ettiği finansman yetersiz. Daha fazla destek şart.

Garanti BBVA, yenilenebilir enerjiye 6 milyar dolar finansman sağladı

Garanti BBVA, rüzgâr ve güneş enerjisi kurulu gücünün 4’te 1’ine yakınını finanse ettiğini ve 2022 sonu itibarıyla yenilenebilir enerji projelerine 6 milyar doları aşan finansman sağladığını açıkladı. 

Yeşil tahvilden gelen kaynak yeşil finansmana aktarılmalı

Sürdürülebilir Finans Danışmanı Seyran Hatipoğlu, Türkiye’nin yakın zamanda gerçekleştirdiği yeşil tahvil ihracının çok olumlu şekilde sonuçlandığını belirterek, “Yeşil tahvillerden gelen kaynaklar hibe ve teşvikler yolu ile yeşil finansman çalışmalarına aktarılmalı” dedi.

Galata Wind kurulu gücünü 550 MW’ye çıkarmayı hedefliyor

Galata Wind, 2022 yılının 9 ayında global enerji krizi ve makroekonomik belirsizliklere rağmen gelirlerini %161 artırarak 863 milyon TL’ye çıkardı.

Sürdürülebilir kalkınmanın yolu yeşil ekonomiden geçiyor

WRI Türkiye’nin düzenlediği 10’uncu Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda yeşil ekonomi, yeşil finansman ve yeşil yatırım tartışıldı.

Türkiye’ye yeşil projeler için 750 milyon euro finansman

EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso, “Bu yıl sonu itibarıyla Türkiye'ye sağladığımız finansman 1,5 milyar euro’yu bulacak, bunun yarısı ise yeşil finansman olacak.” dedi.