Ana Sayfa Etiketler Offshore rüzgar enerjisi

Etiket: offshore rüzgar enerjisi

IBRD’den Türkiye’ye deniz üstü rüzgar için 7,9 milyon avro hibe

Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD), Türkiye'ye deniz üstü rüzgar enerjisi alanında büyük destek sunuyor. Günümüzde çevre dostu enerji kaynaklarına yönelik atılımların artış gösterdiği bir...

Türkiye’nin 40 GW offshore rüzgar enerjisi potansiyeli var

TÜREB Başkan Yardımcısı Ufuk Yaman, Türkiye'de mevcut teknoloji dikkate alındığında offshore (deniz üstü) rüzgar enerjisi potansiyelinin 40 GW’den fazla olduğunu söyledi.

Kuzey Denizi’nde 300 GW offshore rüzgar enerjisi kurulacak

Almanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda'nın da aralarında olduğu 9 Avrupa ülkesi, Kuzey Denizi'nde 2050'ye kadar 300 GW offshore rüzgar enerjisi santrali kurulmasını hedefliyor.

Kuzey Denizi’nde 34 milyar dolara yapay rüzgar adası kuruluyor

Danimarka Kuzey Denizi’nde 18 futbol sahası büyüklüğünde 200 türbinden oluşan ve 10 GW kapasiteli offshore yapay rüzgar adası inşa ediyor. Projenin toplam maliyeti 34 milyar dolar.

Tüm konutların elektriği offshore rüzgar enerjisiyle karşılanacak

İngiltere 2030 yılına kadar offshore rüzgar enerjisi kapasitesini 40 GW’ye çıkarmayı hedefliyor. Bu kapasitenin ülkedeki tüm konutların elektrik ihtiyacını karşılamaya yeteceği öngörülüyor.

Offshore rüzgar enerjisiyle hidrojen üretilecek

Hollanda merkezli şirketler Shell, Gasunie ve Groningen Seaports, Hollanda sularında kuracakları 10 GW kapasiteli offshore rüzgâr santralinin elektriği ile hidrojen üretimi yapacak.