Ana Sayfa Etiketler Kuraklık

Etiket: kuraklık

İklim değişikliğinin tehlikeli etkileri

Küresel ısınmanın kasırgalar, sel felaketleri ve kuraklıklar üzerindeki etkilerini keşfedin. İklim değişikliğinin tehlikeli etkileri hakkında bilgi edinin.

Dr. Oğuz Tutal yazdı: İklim değişikliği tarımı vurdu

Türkiye'deki tarımsal ürünlerin iklim değişikliğiyle etkileşimi inceleniyor. Kuraklık ve aşırı sıcaklar tarımsal üretimde büyük tehlike oluşturuyor. Türkiye tarımının iklim değişikliğiyle başa çıkma ve gıda enflasyonunu azaltma önlemlerine ihtiyacı var.

Hidroelektrik kuraklıktan etkileniyor, temiz enerji batıya kayıyor

Kuraklık Türkiye’de yenilenebilir elektriğin ana kaynağı olan hidroelektrik enerji için önemli risk. Doğal gaz ithalatı yerine güneş ve rüzgar enerjisi kapasitesinin artırılması açığı kapatabilir.

Ormanlar neden yanıyor?

Yuvam Dünya Bilim Kurulu Başkanı ve B.Ü İklim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Levent Kurnaz ile İ.Ü Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay ve bilim insanları, canlı yayında Türkiye ve Dünya genelinde yaşanan orman yangınlarının nedenlerini tartıştı.

Kuraklık HES’lerdeki elektrik üretimini de vurdu

YENADER Başkan Yardımcısı Ali Karaduman, 2020'de yağışların yetersiz kaldığını ve 2021 yılının ilk 5 ayında da önceki yıllara oranla yeterli yağış olmadığına dikkat çekerek, “Kuraklık hidroelektrik santrallerindeki  üretimi olumsuz etkiledi.” dedi.

Türkiye için korkunç uyarı!

İklim değişikliği konusundaki gerçeklerin ve çözüm önerilerinin canlı yayında masaya yatırıldığı 24 Hours of Reality, 5-6 Aralık’ta tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından izlendi. Karbondioksit...