Ana Sayfa Etiketler Kömür santrali

Etiket: kömür santrali

Kömür santrallerin 55 yıllık karnesi: 200 bin erken ölüm

HEAL- Sağlık ve Çevre Birliği, Türkiye’deki çalışır durumdaki kömür santrallerinin 55 yılda 4.8 trilyon sağlık maliyetinin yanı sıra yaklaşık 200 bin erken ölüme yol açtığını açıkladı.

Akbank kömür santrali projelerine kredi vermeyecek

Akbank, NatWest Markets ile imzaladığı anlaşma kapsamında cinsiyet eşitliği, yeni kömür santrali projesi kredilendirmeme ve enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklarından üretme kriterlerine bağlı kalacağını taahhüt etti.  

GÜYAD: Jeotermal santralleri değil, kömürü devreden çıkarın

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, TEİAŞ tarafından üretim fazlası gerekçesiyle bazı jeotermal enerji üretim santrallerine tebliğ edilen ‘Yat Talimatı’ ile ilgili “Böyle bir ihtiyaç var ise jeotermal santraller son aşamada değerlendirilmedir.” dedi.

Yenilenebilir enerji için 85 kömür santralinden vazgeçti

Bu yılın başında Çin, 2020'ye kadar yenilenebilir enerjiye 360 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Bu çerçevede, yapılması planlanan 85 adet kömürle işleyen enerji santralinin kurulmasından...

“Yerli kömür santralleri AB yönetmeliğine uymuyor”

Avrupa Komisyonu kömür santralleri için toksik emisyonlarda azalmalar talep eden yeni kuralları onayladı. 31 Temmuz'da onaylanan yeni düzenlemeyle çocuklarda astım gelişimi ve Avrupa'nın hava...