Ana Sayfa Etiketler Karbonsuzlaşma

Etiket: karbonsuzlaşma

Çelik sektörü sera gazlarının yüzde 7’sinden sorumlu

Türkiye çelik sektörünün karbonsuzlaşma hedefleri ve IPM raporuyla sera gazı emisyonlarına odaklanan kapsamlı bir inceleme.

YENADER: “Yenilenebilir enerji teşvikleri 2053’e kadar sürmeli”

Yenilenebilir Enerji Araştırmaları Derneği (YENADER) Genel Sekreteri Doç. Dr. Füsun Tut Haklıdır, "2053 karbonsuzlaşma hedeflerine ulaşmak için teşviklerde bir süre daha hız kesmeden devam etmek gerektiğine inanıyorum" dedi.

Karbonsuzlaşma için sektör eşleştirme

Elektrik sisteminde üretim tarafının ve son tüketici sektörlerin elektrifikasyon yoluyla eşleştirilmesi, 2030 yılında Türkiye’nin toplam elektrik üretiminde rüzgâr ve güneş enerjisi payının %30’lu seviyelerin üzerine çıkmasında, elektrik sisteminin daha güçlü, güvenilir ve esnek bir hale gelmesinde önemli katkılar sağlayabilir.

Sıfır karbon için her yıl 3.2 trilyon dolar yatırım yapılacak

IRENA tarafından hazırlanan “Küresel Yenilenebilir Enerji Görünümü: Enerji Dönüşümü 2050” raporuna göre, küresel enerji sisteminin karbonsuzlaştırılması için 2050'ye kadar her yıl 3,2 trilyon dolar yatırım yapılması planlanıyor.

JESDER’den pandemi sonrası jeotermal tarım planı  

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, pandemi sonrasında ikincil yatırım planı olarak jeotermal tarım konusunda hassasiyetle çalıştıklarını söyledi.

Yeni YEKDEM tarifesi nasıl olacak?

Dünyada enerji sektörü hızla dönüşmeye ve karbonsuzlaşmaya devam ediyor. Bu dönüşümün ana unsurlarını maliyetleri hızla düşmeye devam eden yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği oluşturuyor....

Küresel ısınma hedefi için 29 trilyon dolar yatırım gerekiyor

Uluslararası Enerji Ajansı’na (IRENA) göre, küresel enerj sisteminin yenilenebilir enerji ve verimlilik sayesinde karbondan arındırılması ekonomik kazanımlar yaratabilir. IRENA tarafından yayınlanan yeni bulgulara göre,...