Ana Sayfa Etiketler COP27

Etiket: COP27

COP27’ye yoksul ülkelerin yaşadığı iklim felaketleri damga vurdu

Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'nda (COP27), gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğinden kaynaklanan zararlarının tazmin edilmesi için kayıp ve zarar mekanizması kurulması ele alındı.

Çevreyi zengin ülkeler kirletiyor, bedelini fakir ülkeler ödüyor

Yeditepe Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Dr. Barış Gençer Baykan, az gelişmiş ülkelerin iklim değişikliğine tarihsel olarak katkısının çok az olduğunu buna karşın iklim kaynaklı felaketlerden en çok etkilendiklerine dikkat çekti.

Enerji krizi kömüre talebi artırdı

Europe Active sitesine göre küresel enerji krizi, 2050 yılına kadar karbon salımının sıfıra düşürülmesi başta olmak üzere Paris İklim Zirvesi'nde belirlenen hedeflerin gerçekleşmesini riske sokarken çevreyi en çok kirleten enerji kaynağı olan kömüre talebi de artırdı.

Türkiye 2030’a kadar emisyonlarını yüzde 35 azaltmalı

Mısır’da düzenlenen 27. Taraflar Konferansı (COP27) öncesinde iklim konusunda çalışan sivil toplum kuruluşları, Türkiye’nin 2030 yılına kadar en az yüzde 35 mutlak emisyon azaltımı yapması gerektiğini açıkladı.

Yuvam Dünya ve Galata Wind’den COP27’de ortak program

Yuvam Dünya Derneği ile rüzgâr ve güneşten yüzde 100 yenilenebilir elektrik enerjisi üreten Galata Wind bu yıl COP27’ye beraber katılıyor.