2-5 Haziran 2022 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Automechanika İstanbul Fuarı yerel ve uluslararası ölçekte otomotiv endüstrisini bir araya getirdi. Fuarda elektrikli araçlar için geliştirilen Akustik Araç İkaz Sistemi (AVAS), Seger tarafından tanıtıldı.

AVAS, Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’da kullanılacak olup bu süreçle birilikte seri üretime geçecek. AVAS’ı geliştiren Seger, elektronik, elektromanyetik ve havalı kornalar, araç iç ve dış aydınlatma ampulleri ile üretiminin yüzde 80’ini 70’in üzerinde ülkeye ihraç ederek dünyanın ilk 10 korna markası arasında yer almakta.

AVAS, Automechanika İstanbul’da yoğun ilgiyle karşılaştı

SegerAutomechanika İstanbul Fuarı’nın önemli bir iş geliştirme platformu olduğunu ve 2013’ten itibaren düzenli olarak katıldıklarını belirten Seger Genel Müdürü Tülin Tezer:

“Pandemi sonrası ilk kez bu kadar geniş kapsamlı ve yoğun katılımcılı gerçekleşen fuar, ulusal ve uluslararası otomotiv yan sanayi endüstrisini bir araya getirmesi açısından özellikle katılımcılara önümüzdeki dönem için büyük fayda sağlayacaktır. Hem Türkiye’den hem de farklı ülkelerden birçok katılımcı ile görüşmeler gerçekleştirme fırsatı bulduk, yeni siparişler aldık. Fuarın bizim açımızdan oldukça verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin yakın zamanda geri dönüşleri olmasını bekliyoruz. Eylül ayında Automechanika Frankfurt’a da katılacağız” dedi.

Yerel bir Ar-Ge süreci olarak AVAS

Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, fuarda elektrikli araçlar için tasarladıkları inovatif ürün AVAS’ı ilk kez tanıttıklarını söyledi:

Sager Avas Automechanika İstanbul Fuarı“AR-GE aşamasında İstanbul Teknik Üniversitesi ile çalıştığımız AVAS (Akustik Araç İkaz Sistemi), elektrikli araçlarda suni bir ses oluşturarak yayalar açısından olası kazaları önlemeyi amaçlıyor. Elektrikli araçlarda içten yanmalı motor olmadığı için bu araçlar çok sessiz çalışıyor. Özellikle yayalar bir elektrikli aracın yaklaştığını fark edemiyorlar. Çevredeki araçlar için de bu bir kaza nedeni olabiliyor. Bunun için araç 30 kilometre hıza ulaşıncaya kadar suni bir sese ihtiyaç duyuluyor. AVAS da bu ihtiyaca yönelik geliştirilmiş yeni bir ürün. Tam ve yarı elektrikli araçlarda kullanılabilen bu ses simulasyon cihazı, içerisindeki CAN yazılımı sayesinde araç üreticilerinin özel isteklerine göre geliştirilebilecek. Yani otomobil üreticisi, istediği ses dosyasını ürüne tanımlayabilecek. AVAS için üretim bantlarımızı kurduk. İlk kez yerli aracımız TOGG’un SUV modellerinde yer alacak ve ardından seri üretimle otomotiv endüstrisine sunacağız.”

 

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.