Dubai Elektrik ve Su İdaresi (DEWA) tarafından yapılan ve 700 MW kapasitesiyle dünyanın en büyük konsantre güneş enerjisi (CSP) santrali olan projenin yapımının Covid-19 salgınına rağmen devam ettiği bildirildi.

İşler hale geldiğinde dünyanın en büyük CSP tesisi olacak 4,4 milyar dolarlık proje, 100 MW’lık bir merkezi kule santrali (CT), 3 adet 200 MW’lık parabolik oluk (PT) santrali ve 250 MW (fotovoltaik) PV kapasitesinde hizmet verecek. Noor Energy 1 isimli konsorsiyumun ana yüklencileri Worley, DEWA ve ACWA Power kuruluşlarından meydana geldi. Projenin elektrik kısmında ise Çin’den Şangay Elektrik yer alıyor.

İspanya, Çin, Belçika, Danimarka ve ABD’den yüklenici kuruluşların oluşturduğu konsorsiyum öncelikle şantiyede çalışanların güvenli bir şekilde çalışma şartlarını sağlarken, evden çalışanların da şirketle online bağlantı altyapısını kurarak ve tele konferanslar yoluyla program ve bütçeler üzerindeki sapmaların minimize edildiği bir çalışma düzeni oluşturdu.

YEREL İŞGÜCÜ İSTİHDAM EDİLDİ

Alt yüklenici firmalar ise şantiyede virüs önleme ve kontrol prosedürlerini uyguladı ve tüm çalışanlara PPE-Kişisel Koruyucu Ekipman sağladı.  Küresel seyahat kısıtlamalarının personel hareketini sınırlaması ve birçok personelin ocak ayında Çin Yeni Yılı’nın ardından geri dönememesi nedeniyle Şanghay Elektrik, projede yerel işgücünden istihdam yoluna gitti.

Verilen bilgiye göre, uzaktan çalışma organizasyonun başarılı bir şekilde uygulanması sayesinde  tasarım ve mühendislik çalışmaları da  büyük ölçüde aksamadan devam ediyor. Projeye mühendislik, teknoloji ve teknik inceleme desteği veren danışmanlık şirketi Worley, video konferansları ve düzenli toplantılar yoluyla projenin planlandığı şekilde devamını sağlıyor.

TÜM PAYDAŞLARIN ESERİ

Worley’in EMEA Başkan Yardımcısı Gilein Steensma, “Bu stratejik olarak önemli projenin COVID-19 koşullarında lojistik, personel ve tedarik zinciri zorluklarıyla karşılaşmasına rağmen, programlı süreçler üzerindeki etkinin en aza indirilerek devam etmesi projede yer alan her paydaşın ortak eseridir.” dedi.

Gilein Steensma açıklamasında şunları söyledi: “Bu süreç aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) enerji dönüşüm sürecine liderlik etme taahütlerine ne kadar bağlı olduğunun da bir ifadesidir. Ana yükleniciler ile alt yüklenici kuruluşların da birlikte hem coğrafi dağılım hem de üretim ve iş yapma güçleri itibariyle ne kadar doğru bir kombinasyon oluşturduklarını ve COVID-19 sürecine adapte olma yeteneklerinin yüksekliğini de gösteriyor.”

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.