Eyes of Solar

Güneş enerjisi tabanlı akıllı güvenlik sistemi Eyes of Solar paya dayalı kitle fonlama turunda yatırımcılarla buluştu. Solar paneli sayesinde elektrik enerjisinin ulaştırılamadığı alanlarda bile sorunsuzca çalışabilen Eyes of Solar; deprem gibi doğal afetlerde yaşanan iletişim, izleme, takip, güvenlik ve altyapı problemlerine çözüm sunuyor. Şirket paylarının %7’sinin arzıyla 1,5 milyon TL fon talep eden girişim, fonbulucu platformundaki turu 27 Mayıs’a kadar sürdürecek.

Eyes of Solar, derin teknolojisi ile elektrik ve veri tabanı altyapısına ihtiyaç kalmadan çalışabiliyor, elektriğe en uzak noktalarda bile aydınlatma ve güvenlik sistemi sağlayabiliyor. EHBA Teknoloji tarafından geliştirilen Eyes of Solar, pazara güçlü bir giriş yaparak hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük ölçekli bir firma olma hedefiyle finansman arıyor.

Kitle fonlama platformu fonbulucu’da yatırım turuna çıkan şirket, paylarının %7’sinin arzı yoluyla 1,5 milyon TL fon talep ediyor. Eyes of Solar, 27 Mayıs’a kadar sürdüreceği yatırım turunun başlama tarihi olan 28 Mart Salı günü saat 10.00 itibari ile 15 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay veriyor.

Olası tehlike ve hatalar kilometrelerce uzaktan kontrol edilebiliyor

EHBA Teknolojinin problemleri derinlemesine analiz edebilen, kendi donanım ve yazılımları ile sahadaki problemlere kesin çözüm üretebilen bir derin teknoloji şirketi olmasını hedeflediklerini dile getiren Kurucu ve Genel Müdür Hakan Bayram ürün hakkında şu bilgileri veriyor: “Eyes of Solar ürünümüz ile deprem ve sel gibi durumlarda haberleşme sistemi afet bölgesindeki halkın kullanımına açılabiliyor. Afet durumlarında yerel halkın cep telefonları ile EOS ağına dahil olabilmeleri sağlanıyor. Sisteme bağlanan kullanıcıların verileri uydunet aracılığı ile veri merkezlerine çekilebiliyor.

Kamera sisteminden gelen görüntüleri kablosuz haberleşme teknolojisi ile kontrol merkezine aktaran Eyes of Solar, gelen görüntüleri yapay zeka destekli yazılım sayesinde işliyor ve değerlendiriyor. Olası tehlike veya hataları operatöre bildirerek güvenliği üst düzeyde tutan Eyes of Solar, solar paneli sayesinde elektrik enerjisinin ulaştırılamadığı alanlarda bile sorunsuzca çalışabiliyor. Eyes of Solar’ın aydınlatma sistemi kilometrelerce uzaklıktan kontrol edilebiliyor.”

Uzun vadede borsaya kote olmayı hedefliyor

Fonlama sonrası birebir müşteri ziyaretleri ile pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini hızlandıracak olan Eyes of Solar, ekibini kademeli olarak güçlendirerek AR-GE faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor. Global fuarlarda yer alarak Eyes of Solar’ı dış pazara lanse etmeyi amaçlayan şirket, iç pazarda kamu kurum ve kuruluşları ile olan temaslarını artırarak ürünün tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlayacak. Uzun vadede borsaya kote olmayı  hedefleyen Eyes of Solar, orta vadede oluşabilecek exit fırsatlarını da değerlendirecek.

Eyes of Solar projesi ilk olarak 2022 Nisan ayında İstanbul Teknik Üniversitesi, İGA HUB – İTÜ çekirdek programında lanse edildi. 2022 İTÜ-Çekirdek BigBang platformunda diğer projeler karşısında başarılı bir süreç yürüterek final sahnesinde yerini alan Eyes of Solar, 2022 Aralık ayında yapılan İTÜ-Çekirdek BigBang final sahne sürecini 503 proje arasından EnerjiSa ve IGA tarafından verilen nakdi para ödülleri ile tamamladı. 2023 Ocak ayında düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BiGG) programına kabul edilerek yeni bir döneme giriş yapan proje,  2022 İTÜ-Çekirdek platformunun Kuluçka Girişim statüsü ile yoluna devam ediyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.