Biotrend Enerji

Doğanlar Holding’in enerji şirketi olan Biotrend Enerji, 2022 yılının ilk çeyrek sonuçlarını açıklarken bu dönemde satışları 236 Milyon TL ile, önceki yılın aynı dönemine kıyasla toplam konsolide net satışlarını yüzde 253 oranında artırdı.

Operasyonel verimliliğe ek olarak üretimdeki artışın ciro üzerindeki yansımalarının desteğiyle brüt kâr marjını önceki yılın ilk çeyrek dönemine göre %25’ten %29’a yükselten Biotrend Enerji, %34 oranında FAVÖK marjı gerçekleştirdi. Biotrend Enerji’nin ana ortaklığa ait dönem kârı ise 2022 yılı ilk çeyrek döneminde, 2021 yılının aynı dönemine göre %41 artarak 7 milyon TL’den 10 milyon TL’ye yükseldi.

Vardı: “2022 yıl sonunda kurulu gücümüzün 120 MW olarak gerçekleşmesini bekliyoruz.”

Doğanlar Holding'in enerji şirketi olan Biotrend EnerjiBiotrend Enerji Türkiye çapında yatırımlarını sürdürmekte olup Ocak ayında Uşak tesisinde yapılan kapasite artışını, Nisan’da İnegöl Biyogaz ve Bergama Çöp Gaz tesislerinde tamamlanan kapasite artış yatırımları takip etti. Bu çerçevede Biotrend Enerji’nin toplam kurulu gücü 92,2 MWe seviyesine ulaşmış oldu.

Biotrend Enerji’nin 2022 yılı sonunda kurulu gücünün 120 MWe’a çıkarak buna paralel net enerji üretiminin ise 600.000 – 650.000 megavatsaat bandında gerçekleşeceği öngörülüyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.