Arçelik Yenilenebilir Enerji Dönüşümü Türkiye Yerli Güneş Paneli Üretimi Arçelik Yeşil Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik

Türkiye’nin ev teknolojileri alanında öncü şirketi Arçelik (ARCLK), yenilenebilir enerji alanında büyük bir dönüşüm başlatıyor.

Güneş enerjisi panelleri, enerji depolama üniteleri, inverterlar ve yerli üretim elektrikli araç şarj cihazlarıyla fark yaratmayı hedefleyen şirket, Türkiye genelindeki bayi ve servis ağları aracılığıyla bu yenilikleri tüketicilere sunuyor.

Arçelik Yenilenebilir Enerji Dönüşümü Türkiye Yerli Güneş Paneli Üretimi Arçelik Yeşil Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can DinçerArçelik sektördeki lider pozisyonunu güçlendiriyor

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında dünya çapında bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini vurguluyor. Dinçer, şirketin Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi‘nde beş kez üst üste lider seçilmesinin, sürdürülebilir enerji çözümlerine yaptıkları yatırımın bir göstergesi olduğunu belirtiyor. Arçelik, çeşitli enerji çözümleriyle tüketicilerin günlük yaşamlarında sürdürülebilir bir dönüşüm sağlamayı amaçlıyor.

Yenilenebilir enerjiye olan bağlılığını pekiştiriyor

Şirket, 2050 yılına kadar tüm operasyonlarında net sıfır emisyon hedefine ulaşmayı taahhüt ediyor. Bu hedef doğrultusunda, çeşitli sürdürülebilir çözümler ve ürünler sunarak, karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor. Dinçer, yenilenebilir enerji kullanımının artık bir tercih değil, gezegenin sürdürülebilirliği için bir zorunluluk olduğunu vurguluyor.

Arçelik’in yenilenebilir enerji çözümleri

Arçelik, All-in-One Enerji Depolama Sistemleri, solar UPS’ler, Isı Pompaları ve inverterlar gibi yenilenebilir enerji çözümleri sunuyor. Elektrikli araçların şarj ihtiyacını karşılamak için geliştirilen Arçelik by WAT Elektrikli Araç Şarj Cihazları, 7,4 kW ve 22 kW kapasitelerinde mevcut. Bu cihazlar, araç sahiplerine hem çevre dostu bir şarj çözümü sunuyor hem de enerji tasarrufu sağlıyor.

Türkiye’deki yenilenebilir enerji vizyonu

Arçelik, 2030’a kadar tüm üretim tesislerinde %100 yeşil elektrik kullanmayı planlıyor. Güneş enerjisi santralleri kurarak, işletmelerinin elektrik ihtiyacının büyük bir bölümünü güneş enerjisinden karşılamayı hedefliyor. Şirket ayrıca, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek güneş paneli sektöründe hızla ilerliyor ve Endüstri 4.0 uyumlu, yüksek otomasyon seviyesine sahip üretim hatları kuruyor. Bifacial özellikli güneş panelleri ile hem ön hem de arka yüzeyden elektrik üretimi sağlanıyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.