Dün başlayan rüzgar önlisans ihalesinin ikinci gününde toplam 370 MW’lık kapasite için 3.190 MW’lık başvuru oldu.

Ardahan-Kars bölgesinde başvuru olmaması nedeni ile 20 MW’lık kapasite, açıkta kalırken, Malatya, Kahramanmaraş-Osmaniye ve Yozgat bölgelerine yoğun talep oldu. İkinci gün içinde sekiz bölgede yapılan yarışmaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 500 milyon dolar civarında.

Bölgelere göre ihale kazanan firmalar

Adıyaman (40 MW) için dokuz proje başvuruda bulunurken, ihalede altı proje teklif sundu. Errol Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Arıkonak RES projesi (-1,40$/kWh) fiyatı ile 20 MW’lık, Özgül Lilyum Yenilenebilir Enerji Ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Lilyum RES projesi (-0.77$/kWh) fiyatı ile 20 MW’lık kapasiteyi kazandı.

Ardahan-Kars (40MW) bölgesi için iki proje başvurusundan sadece bir tanesi teklif sundu. Ceren Elektrik Üretim A.Ş.’nin Gümüştepe RES projesi (7,29$/kWh) fiyatı ile 20 MW’lık kapasite tahsisi aldı. Kalan 20 MW’lık kapasite açıkta kaldı.

Erzincan (50 MW) için altı proje başvuruda bulundu. Dört proje teklif sundu. Teklif sunan projelerden Arapgir Elektrik Enerjisi Üretimi Anonim Şirketi’nin Arapgir RES projesi (-1,33$/kWh) fiyat ile 48 MW’lık, Bengü Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin BengüRES projesi (6,20$/kWh) fiyat ile 2 MW’lık kapasite tahsisi aldı.

Malatya (80MW) Bu bölgeye başvuru yapan yirmi firmadan onbir tanesi teklif sundu. Tunna Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Gülümuşağı RES projesi (-1,81$/kWh) fiyat ile 30 MW’lık, Sandal Yenilenebilir Enerji Ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Sandal RES projesi (-1,22$/kWh) fiyat ile 50 MW’lık kapasite tahsisi aldı.

Hatay (30 MW) bölgesi için yapılan on proje başvurusundan yedisi teklif sundu. Böğürtlen Yenilenebilir Enerji Ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Böğürtlen RES projesi (-1,83$/kWh) fiyat ile 30 MW’lık kapasitenin tamamını aldı.

Kahramanmaraş-Osmaniye (40 MW) bölgesi için yirmidokuz firma başvuruda bulundu. Teklif sunan onbir proje arasından Güney Res Enerji Yatırım Üretim Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Tanır RES projesi (-0,90$/kWh) fiyat ile 20 MW’lık, Ak Jeo Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin pW-TR1002 RES projesi (-0,60$/kWh) fiyat ile 20MW’lık kapasite alarak Kahramanmaraş-Osmaniye bölgesini paylaşmış oldular.

Kocaeli-Yalova (40MW) bölgesi için dokuz proje bavurusundan altı proje teklif sundu. En düşük fiyatı veren Karanfil Yenilenebilir Enerji Ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Karanfil RES projesi (-1,41$/kWh) ile kapasitenin tamamını almış oldu.

Yozgat (50 MW) için yirmiüç proje bavuruda bulunurken, onbeş firma teklif sundu. Teklif sunan projelerden Sandeks Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Beyyurdu RES projesi (-1,58$/kWh) ile 30 MW, Menekşe Yenilenebilir Enerji Ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Menekşe RES projesi (-1,21$/kWh) fiyat ile 20 MW’lık kapasite tahsisi aldı.
Yarışmaların üçüncü gününde (yarın) 590 MW’lık kapasite için teklifler alınacak.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.