Ana Sayfa Etiketler TÜREK@home

Etiket: TÜREK@home

Rüzgar enerjisinde her yıl 1.500 MW yeni kapasite gerekiyor

Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi TÜREK@home “Türkiye Tedarik Zincirine Genel Bakış” oturumuyla sona erdi. Oturumda sektörün büyümesini sürdürmesi için canlı bir iç pazara ihtiyaç olduğu ve her yıl en az 1.500 MW yeni kurulu güç gerektiği belirtildi.

Rüzgar enerjisinde 2 bin MW’lik mini YEKA planlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Tancan, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) yarışmalarını, rüzgar enerjisinde de yapmayı düşündüklerini belirterek, “Bu alanda 2 bin MW’lik yarışma ilan etmeyi planlıyoruz” dedi.

“Türkiye rüzgar yatırımı için önemli bir pazar”

TÜREB tarafından dijital formatta düzenlenen TÜREK@home’un “Küresel Görünüm: Yenilikler ve Fırsatlar” adlı ikinci oturumu, dünyanın en büyük türbin üreticilerini Türk enerji sektörü ile buluşturdu.

“Rüzgarda 5 yıllık proje stokuna ihtiyaç var”

Dijital platformda düzenlenen Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi’nin açılışında konuşan TÜREB Başkanı Hakan Yıldırım, rüzgar enerjisi sektöründe 5 senelik kapasite ilan edilerek, ihale takvimlerinin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi dijitale taşınıyor

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) bu yıl pandemi nedeniyle Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi'nin (TÜREK) online ortamda yapılmasına karar verdi. TÜREB, ‘Rüzgar Bize Yeter’ sloganıyla...