Ana Sayfa Etiketler Termik santral

Etiket: termik santral

Kömür sahalarına 13 bin MW güneş enerjisi kurulabilir

"Kömür Sahalarının Güneş Potansiyeli" raporuna göre, 22 termik santrale kömür sağlayan kömür sahalarına 13,189 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulabilir. Bu sayede yıllık 12,4 milyon ton karbon emisyonu önlenebilir.

“Kömür santralleri zeka geriliğine yol açıyor”

Sağlık ve Çevre Birliği HEAL tarafından yayınlanan “Türkiye’de Kronik Kömür Kirliliği: Kömürün Sağlık Yükü ve Kömür Bağımlılığını Sonlandırmak” raporu, termik santrallerden kaynaklı hava kirliliğinin yarattığı sağlık sorunlarına dikkat çekiyor.

Çevre şartını yerine getiren termik santraller açılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, baca filtresi takmadığı için kapatılan termik santrallerle ilgili, "Çevre şartını  mevzuata uygun şekilde yerine getirirlerse santrallerin açılımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Termik santrallerde filtre ertelemesine tepki

Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan yaklaşık 15 termik santrale baca filtreleri takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edildi.

Socar, Aliağa’da termikten vazgeçti

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), İzmir Aliağa’da yapmayı planladığı kömürlü termik santralden vazgeçti. İzmir Aliağa’da 672 MW’lık STEP kömürlü termik santral projesi, 2014 yılında...