Ana Sayfa Etiketler Elektrik ihtiyacı

Etiket: elektrik ihtiyacı

Turkcell, 30 milyon euro “yeşil kredi” aldı

Turkcell, elektrik ihtiyacının yüzde 100'ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılama hedefi kapsamında, Bank of China ile 30 milyon euro tutarında “yeşil kredi” sözleşmesi imzaladı.

BİM sürdürülebilir ürünlerin oranını yüzde 10’a çıkaracak

2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımlayan BİM, sürdürülebilir ürün kapsamına giren ürün cirosunun toplam ciroya oranını 2026 yılı itibarıyla yüzde 10’a çıkarmayı hedefliyor.

Pakun, Manisa’da 5 MW güneş enerjisi santrali kuracak

Un üreticisi Pakun elektrik ihtiyacı için Manisa’da 53 dönüm arazi üzerinde 5 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak.

Akaryakıt istasyonları elektriğinin yüzde 30’unu güneşten karşılıyor

PETDER üyeleri istasyonlarındaki, terminallerindeki ve genel merkez ile bölge ofislerindeki elektrik ihtiyacının ortalama yüzde 30’undan fazlası güneş enerjisinden sağlıyor.

İki rüzgar santraliyle yarım milyon kişiye elektrik

Akfen Yenilenebilir Enerji, bu yıl içinde devreye aldığı 30,6 MW Kocalar RES ve 112 MW Üçpınar RES ile birlikte 143 MW rüzgar enerjisi portföyüne sahip oldu. Şirket bu sayede 570 bin kişinin yıllık enerji ihtiyacını sadece rüzgârdan karşılıyor.

Bir evin tüm elektriği için 5 kWh güneş sistemi yeterli

100 metrekarelik bir ev yılda toplam 14 bin kWh enerjiye ihtiyaç duyuyor. Ortalama saatlik 5 kWh’lik bir güneş enerjisi elektrik üretim sistemiyle bir yıllık enerji ihtiyacının tamamı karşılanabiliyor.