Ana Sayfa Etiketler Dünya Çevre Günü

Etiket: Dünya Çevre Günü

Kadıköy Belediyesi güneş enerjisinden 2 milyon lira tasarruf etti

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi çatısına kurdukları güneş enerji santraliyle 1,5 yılda yaklaşık 2 milyon lira tasarruf sağladıklarını söyledi. .

Güneş enerjisinde Türkiye’nin dünya sıralaması değişebilir

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yenilenebilir enerji kaynaklarının artan önemine dikkat çeken ÜÇAY Grup İcra Kurulu Üyesi İlgin Eray, “2019 yılında yapılan bir araştırmaya göre yenilenebilir enerji kullanımında 8. sıradayız. Güneş enerji sistemlerine yönelik bu talep daha da artarsa ilerleyen süreçte bu sıralama değişebilir” açıklamasında bulundu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlu Olsun

Dünya Çevre Günü, ilk kez 1974'te, deniz kirliliği, insan nüfusunun kontrolsüz artışı, küresel ısınma, sürdürülebilir tüketim ve vahşi yaşam suçları gibi çevre sorunları hakkında farkındalık yaratmak için bir platform haline geldi.

Çevrenin korunması için 2018’de 38,2 milyar lira harcandı

TÜİK verilerine göre, çevre koruma harcamaları 2018 yılında 38,2 milyar lira olarak hesaplanırken, bunun yüzde 56,6'sı şirketler, yüzde 36,3'ü kamu ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından gerçekleştirildi.

TSKB’nin desteklediği projelerle yıllık karbon salımı 12 milyon ton azalıyor

TSKB, düşük karbonlu ekonomiye geçiş konusunda sunduğu yenilikçi çözümlerle Türkiye'nin yıllık karbondioksit salımının 12 milyon ton azalmasına katkıda bulunuyor.