Zorlu Enerji, Kızıldere III projesinin 99,5 MW kurulu güce sahip ilk ünitesini 320 Milyon Dolar yatırımla tamamladı. Denizli’nin Sarayköy ilçesinde hayata geçen projede ticari elektrik satışına başlandı.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, “Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda sürdürülebilirliği öncelikleri arasına yerleştiren bir grup olarak, Türkiye’ye örnek olabilecek yenilenebilir enerji projelerinden birini daha hayata geçirmiş olmaktan kıvanç duyuyoruz.

320 Milyon Dolar yatırımla ilk ünitesini tamamladığımız Kızıldere III jeotermal santralimiz, toplam 99,5 MW kurulu gücü ile yılda 720 milyon KW/saat elektrik üretecek. Önümüzdeki yıl tamamlamayı planladığımız Kızıldere III santral projemiz sahip olacağı toplam 165 MW kurulu güç ile Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali olacak” dedi.

Ak, Kızıldere III projesi ile toplam portföylerindeki yenilenebilir enerji kurulu gücünü yüzde 56,6’ya, Türkiye’de ise 75,3’e, çıkardıklarını belirtti.

 

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.