Zorlu Enerji Grubu, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla iş dünyasının işleyiş şeklini değiştirmek üzere hayata geçen CDP İklim Değişikliği Programı kapsamında iki şirketi ile birlikte Liderler sınıfında yer aldı.

CDP Türkiye tarafından yürütülen program kapsamında CDP Türkiye ekibi tarafından hazırlanan 2017 raporunda “A-” derecelendirme notu alan Zorlu Enerji ve Zorlu Doğal Elektrik Üretim Şirketleri, Liderler sınıfında gösterilerek CDP Türkiye 2017 İklim Liderliği Ödülü’ne layık görüldü. 28 Kasım Salı günü “Reimagining Disclosure: CDP Türkiye 2017 İklim Konferansı” kapsamında düzenlenen ödül töreninde Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Selen Zorlu Melik’e, Zorlu Enerji ve Zorlu Doğal şirketleri için ödülü TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik takdim etti.

Portföyünün yüzde 76’sı yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayanan Zorlu Enerji, Borsa İstanbul’un Kasım 2017-Ekim 2018 dönemi için açıkladığı Sürdürülebilirlik Endeksi’nde gönüllü olarak yer alıyor.

2000 yılında Londra’da başlatılan CDP, özel sektör oyuncularını iklim değişikliği ve su kaynakları yönetimine yönelik çözümler geliştirme yönünde teşvik etmeyi amaçlıyor.

SALIMI EN ALT SEVİYEYE İNDİRMENİN ÖNEMİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, “Zorlu Enerji olarak CDP Türkiye’nin kurulduğu 2010 yılından bu yana düzenli olarak CDP’ye yanıt veriyoruz. 2011 yılında CDP kapsamında Karbon Saydamlık Lideri Ödülü alan ilk şirketlerden biriydik. Bu yıl iki şirketimizle birden İklim Liderleri arasında gösterilmekten ve dördüncü kez CDP Türkiye ödülü almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Yerli, yenilenebilir ve temiz enerjilere yatırım yaparak sürdürülebilirliği tüm yönleriyle karşılamayı amaçlayan bir şirket olarak şeffaflığa büyük önem veriyoruz. Sürdürülebilirlik Raporu yayınlıyor olmamız ve geçtiğimiz yıldan bu yana Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nde gönüllü olarak yer alıyor olmamız bunun bir yansıması” dedi.

CDP Türkiye ödülünün kendileri için son derece yüreklendirici olduğunu belirten Sinan Ak, “Karbon salımını mümkün olan en alt seviyeye indirmenin önemine ilişkin farkındalığı artırmaya ve yatırım kararlarımızda bu sorunu başlıca belirleyicilerden biri olarak görmeye devam edeceğiz. İklim değişikliği ile mücadeleyi ekonomik, sosyal ve çevresel tüm yönleriyle en önemli kurumsal sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu değerli ödül için CDP Türkiye’ye kurum olarak teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.