Halka açık Zorlu Enerji (ZOREN), 5 Şubat 2020 tarihi itibarıyla Sarıtepe ve Demirciler RES’lerine sahip Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi AŞ’nin yüzde 100 hissesini 105 milyon dolara Akfen Yenilenebilir Enerji’nin bağlı ortaklığı İmbat Enerji’ye devretti.

Varlıklarını verimli şekilde değerlendirerek sermaye yapısını güçlendirmek ve yeni döneme daha güçlü girmek istediğini Aralık 2019’da açıklayan Zorlu Enerji, 135 MW kurulu gücü bulunan Gökçedağ Santrali’ni işletmeye devam edecek.

Önümüzdeki dönemde yeni yatırım fırsatlarını değerlendirecek olan Zorlu Enerji’nin satış sonrası üretim portföyünde yurt içinde 7 hidroelektrik, 1 rüzgar, 4 jeotermal ve 3 doğal gaz santrali, yurt dışında ise Pakistan’da 1 rüzgar ve İsrail’de 3 doğal gaz santrali yer alacak.

Şirketin toplamda 1,006 MW olan kurulu gücünün yüzde 61’i yenilenebilir kaynaklara dayanırken Türkiye’deki kurulu gücünün ise yüzde 85’i yenilenebilir enerjiden oluşuyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.