Enerjide sürdürülebilir bir gelecek için akıllı enerji teknolojilerine odaklanan Zorlu Enerji, Borsa İstanbul’un Kasım 2017-Ekim 2018 dönemi için açıkladığı Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan sayılı şirketten biri oldu.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, Zorlu Enerji’nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sürdürülebilirlik Endeksi’nde gönüllü olarak yer almasının, sürdürülebilirlik odaklı iş modellerinin bir yansıması olduğunu söyledi.

Yerli ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin öncü şirketlerinden Zorlu Enerji, Borsa İstanbul’un Kasım 2017-Ekim 2018 dönemi için açıkladığı Sürdürülebilirlik Endeksi’nde gönüllü olarak yer alan sayılı şirketten biri oldu.

Geçen yıldan itibaren BIST 100 şirketlerinden gönüllü olanları da kapsayacak şekilde genişletilen BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde bu yıl ikinci kez gönüllü olarak yer alan Zorlu Enerji, Kasım 2017 tarihinden itibaren bu endeksteki 44 şirketten biri olarak yer alacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

2014 yılından bu yana belirlenen BIST Sürdürülebilirlik Endeksi; şirketlerin, doğal kaynakların tükenmesi, küresel ısınma, sağlık, güvenlik, istihdam gibi konulara nasıl yaklaştıkları ve yaklaşımlarını kurumsal yönetim politika ve uygulamalarına hangi düzeyde yansıttıklarını değerlendiriyor.

Enerjide sürdürülebilir bir gelecek için akıllı enerji teknolojilerine odaklandıklarını dile getiren Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, “Sürdürülebilir enerjiyi, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir unsuru olarak değerlendiriyoruz. Bu doğrultuda, sürdürülebilirliğe toplum için ekonomik, sosyal ve çevresel değer yaratma vizyonuyla yaklaşıyoruz.

Sürdürülebilirlik, iş modelimizin merkezinde yer alıyor ve Sürdürülebilirlik Kurulumuz tarafından bütünsel ve kapsayıcı bir bakış açısıyla yönetiliyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sürdürülebilirlik Endeksi’nde gönüllü olarak yer almamız; sürdürülebilirliği merkeze alan iş modelimizi ve bu konuda ortaya koyduğumuz vizyonu açık bir şekilde yansıtıyor” dedi.

YÜZDE 76’Sİ YERLİ VE YENİLENEBİLİR

Türkiye’deki santrallerinin yüzde 76’sının yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dayandığını ifade eden Sinan Ak; “Türkiye’de hem yaptığımız işler, hem de hayata geçirdiğimiz projelerle, sürdürülebilirlik konusunda enerji sektöründe birçok ilke imza attık. Türkiye’de sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan ve karbon ayak izini hesaplayan ilk enerji şirketi olarak, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde ikinci kez gönüllü yer almaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Sürdürülebilir bir gelecek için akıllı enerji teknolojilerine odaklanmayı ve hem enerji alanında hem de farklı sektörlerdeki şirketlere örnek olacak sürdürülebilir işleri ve projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” diyerek sürdürülebilirliğin toplumsal olarak odaklanılması gereken, hayati bir konu olduğunun altını çizdi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.