Zorlu Center, bir ilki hayata geçirerek taksi durağında elektrikli taksi hizmeti vermeye başladı. Zorlu Center, alışveriş merkezine ait taksi durağında ziyaretçilerine elektrikli taksi hizmeti vermeye başlayarak, karbondioksit salınımı olmayan doğa dostu taksilerle müşterilerini buluşturuyor.

TEK SEFERDE 300 KM YOL GİDİLEBİLECEK

Çevreci bir ulaşım imkanı sağlayan, sıfır karbondioksit salınımlı elektrikli taksiler tek seferde ortalama 300 km yol gidilebilecek; oksijen ve yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Pilot uygulama olarak başlatılan projede, Zorlu Center’da hizmet verecek elektrikli taksi sayısının düzenli olarak arttırılması planlanıyor.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK YEŞİL ÇATISI

60 bin metrekarelik yeşil çatısıyla Avrupa’nın en büyük yeşil çatısına sahip olan Zorlu Center’da ayrıca 72 bin m² yeşil alan bulunuyor. International Green Roof Association (IGRA) Uluslararası Yeşil Çatı Derneği tarafından 2015 yılında ödüllendirilen Zorlu Center’da toplam 3 bin 750 adet ağaç, 60 bin çalı, iç mekânlarda ise 16 bin adet bitki bulunuyor. Projede ayrıca 45 bin metrekarelik halı bahçesi, 2 bin 800 metrekarelik iç mekân bitki alanı da yer alıyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.