elektrikli araç şarj istasyonu ağı

Zorlu Enerji’nin fosil yakıtlı araçlara alternatif olarak elektrikli araçların altyapı koşullarının sağlanması için 2018 yılında kurduğu ZES markası, 81 ilde 650 noktada 1200’e varan soketle elektrikli araç şarj istasyonu (ZES) ağı ile kullanıcılarına temiz enerji ile elektrikli araçlarını şarj etme imkanı sağlıyor.

Zorlu Enerji’den yapılan açıklamada, elektrik araçların enerji tasarruflu, düşük emisyonlu ve aynı zamanda sessiz olmaları nedeniyle tüm dünyada kullanım oranının arttığı, sürdürülebilir bir geleceğin en önemli sac ayaklarından biri haline geldiğini dikkat çekildi. Şarj istasyonlarında sağlanan enerjinin yenilenebilir kaynaklara dayandığı  ve bunun ‘Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’ (I-REC) ile belgelendirildiği belirtildi.

Türkiye içinde pazar payı yüzde 60’a ulaştı

elektrikli araç şarj istasyonu ağıŞirket açıklamasında ZES markasının Türkiye içindeki pazar payının yüzde 60’a ulaştığı, elektrikli araç eko sisteminin gelişmesi için sadece Türkiye’de değil yurt dışında da benzer yatırımlar yapmak için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Özellikle şehirlerdeki karbon salımını azaltacak olan elektrikli araç şarj istasyonu ZES ile yatırımlarını artıran Zorlu Enerji, Doğu Avrupa başta olmak üzere global arenadaki altyapısını şimdiden hazırlıyor.

Türkiye’nin en büyük ve teknolojik olarak en gelişmiş elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES ile akıllı şehir kavramının önemli bir parçasına hizmet eden Zorlu Enerji, Türkiye’deki tek elektrikli araç paylaşım platformu olan “electrip” uygulaması ile de sıfır emisyonlu ulaşım eko sistemine destek sunuyor.

Birçok işlemin dijital ortamlardan gerçekleştirildiği, mobilitenin ve çevreye daha az iz bırakmanın her zamankinden daha fazla önem taşıdığı bir dünyada ve gelecekte, Zorlu Enerji’nin electrip uygulaması önemli bir yatırım olarak öne çıkıyor.”

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.