Yeşil İklim Fonu’nun ilk projeleri onaylandı. Ancak Fon’un güvenilirliği, Deutsche Bank gibi kömür projelerine sahip ticari bankalarla yapılan anlaşmalarla zedelenmiş durumda. Fon yetkilisi Hela Cheikhrouhou’ya göre yaklaşık 20 enstitü şimdiden Yeşil İklim Fonu (GCF) tarafından akredite edilmiş durumda ve 60 tanesi de akreditasyon başvurusu yaptı. Bu mekanizma, finansal kuruluşların gelişmekte olan ülkelerde iklim dostu projeler başlatmak için fonlara erişmesine imkân verecek.

KÖMÜRE YATIRIM YAPTI
Ancak Fon, çevresel raporları ibretlik olan bir dizi ticari bankayı akredite ederek kendi güvenilirliğine bir darbe vurdu. Bu bankalar arasında, başta kömür olmak üzere fosil yakıtlara yaptığı yatırımlar nedeniyle sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilen Deutsche Bank da bulunuyor. Bir grup STK’nın Aralık ayında yayımladığı rapora göre, Deutsche Bank 2009-2014 yılları arasında kömür sektörüne 13.84 milyon dolar yatırım yaptı ve herhangi bir tasfiye taahhüdünde de bulunmuş değil.

Kaynak: Aralık 2015, Euractiv web sitesinden tercüme edilmiştir.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.