Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) ve Küresel Yeşil Büyüme Enstitüsü (GGGI), yeşil büyüme, sürdürülebilir kalkınma ve düşük karbonlu bir gelecek yaratılması kapsamında yeşil enerjinin geliştirilmesi için daha yakın bir işbiliğine gidecek.

Her iki kurum bu amaç doğrultusunda işbirliği yapmak üzere bir Mutabakat Bildirisi (MoU) imzaladı. Anlaşma IRENA Genel Müdürü Adnan Z. Amin ve GGGI Genel Müdürü Dr. Frank Rijsberman tarafından imzalandı.

SOSYO EKONOMİK YÜKSEK FAYDA YARATILMASI

IRENA Genel Müdürü Adnan Z. Amin Mutabakat Bildirisi’ne yönelik olarak, “Enerji dönüşümü düşük karbonlu büyüme sayesinde yeni istihdam yaratılmasını, tüm dünyada hem vatandaşlar düzeyinde hem de topluluklar düzeyinde sosyo ekonomik faydalar üretmeyi mümkün kılacak” dedi.  IRENA Genel Sekreteri yenilenebilir enerjinin iklim hedefleri doğrultusunda ülke düzeyinde katılımları artıracağını söyledi.

DÜŞÜK KARBONLU GÜÇLÜ BİR GELECEK

Öte yandan GGGI Genel Direktörü Dr. Frank Rijsberman da yaptığı değerlendirmede, “Bu Mutabakat Bildirisi ülkelerin düşük karbonlu ve sürdürülebilir bir geleceğe ulaşma hedeflerine yönelik işbirliği çabalarının yanı sıra iki kurumun ortak ilgi alanlarına seslenen güçlü bir temel oluşturacak. GGGI’nin Üye ülkeleri, ekonomilerini çevresel olarak sürdürülebilir ve sosyal açıdan kapsayıcı bir yeşil ekonomik büyüme modeline dönüştürmek konusunda kararlılar” diye konuştu.

YENİLENEBİLİR BAZLI ANALİTİK PROJELER ÜRETECEK

Söz konusu Mutabakat Bildirisi kapsamında, GGGI ve IRENA, yeşil büyüme için yenilenebilir enerji bazlı çözümler üzerinde ortaklaşa analitik projeler gerçekleştirecek, ortak etkinliklere ve forumlara ev sahipliği yaparak yeşil büyüme ve yenilenebilir enerji bilgisini yaymaya ve paylaşmaya odaklı olacak.

İşbirliği çalışmaları, yenilenebilir enerji ve yeşil büyüme için enerji dönüşümünün yaygınlaşmasını desteklemek için kapasite geliştirmeye ve danışmanlık hizmetleri sunmaya yardımcı olacak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.