Enerji Piyasaları Değerlendirme Kurumu (EPDK), Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağını kamuoyunun görüşüne açtı.

Taslak metnine göre, Yönetmelik kapsamındaki yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim lisansı sahibi tüzel kişiler, lisans bazında, bir sonraki takvim yılında YEKDEM’e kayıt başvuruları Kurum tarafından belirlenen format çerçevesinde ve Kurum internet sayfasında ilan edilen bilgi ve belgeler ile başvuru sahibi tüzel kişinin yetkilendirdiği kişi veya kişilerce elektronik ortamda elektronik veya mobil imza ile yapılacak. Ayrıca eksiksiz başvuruların yanında usulüne uygun olduğu tespit edilenler değerlendirmeye alınacak.

Bu madde kapsamında bir sonraki takvim yılında YEKDEM’e kayıt olmak üzere başvuruda bulunacak üretim lisansı sahibi tüzel kişiler YEKDEM başvurusu yapmadan önce 31 Ekim tarihine kadar YEKDEM başvurusunu yapmaya yetkili kıldığı kişiye veya kişilere ait yetki belgelerinin aslını ya da noter onaylı bir nüshasını Kuruma sunacak. Yetkili kılınan kişi veya kişilerde bir değişiklik olması durumunda yetki belgeleri güncellenerek Kuruma sunulacak. Yetki belgelerinin usulüne ve gerçeklere uygun bir şekilde Kuruma sunulmasından üretim lisansı sahibi tüzel kişiler sorumlu olacak.

Taslak ile ilgili görüş ve öneriler 6 Şubat 2018 tarihi mesai bitimine kadar word dosyası olarak bilgielektrik@epdk.org.tr adresine ve yazılı olarak EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığına gönderilebilecek.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.