WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in sürdürülebilir ve yaşanabilir kentler yaratma hedefiyle her yıl düzenlediği Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bu yıl Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası antlaşmalarda yer alan taahhütlerin şehirlerimizde nasıl uygulanacağı masaya yatırılacak.
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nun dördüncüsü bu yıl 26 Ekim Çarşamba günü doğal güzellikleri ile konuklarını büyüleyen Sakarya’nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirilecek.

NET HEDEFLER KONULUYOR
Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülke, kentlerin yaşanabilirliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için önem arz eden Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Brasilia Yol Güvenliği Deklarasyonu, COP 21 Paris Antlaşması gibi uluslararası anlaşmalara imza attı. Bu antlaşmalar, Türkiye için de iklim, kentleşme ve yol güvenliği gibi konularda 2030 yılına kadar net hedefler koyuyor. Bu nedenle, 2015 yılında dünyamızda ve ülkemizde daha enerji verimli ve akıllı kentler konusunun masaya yatırıldığı Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bu yıl Türkiye’nin de altına imza attığı uluslararası antlaşmalarda yer alan taahhütlerin şehirlerimizde nasıl uygulanacağı tartışılacak.

ERİŞİLEBİLİR KENTLER
Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda yerli ve yabancı uzmanlar, akademisyenler ve belediye başkanları; “Küresel Taahhütlerden Yerel Uygulamalara”, “Küresel İklim Hedeflerine Ulaşmak & İklim Değişikliği Eylem Planları”, “Herkes için Erişilebilir Kentler”, “Verimli Binalar: Kentler için Büyük Fırsat” ve “Tasarımla Daha Güvenli Kentler” başlıkları altında bilgi, deneyim ve çözüm önerilerini paylaşacak. Açılış konuşmalarını Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ve WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Arzu Tekir’in yapacağı etkinlik özel sektör, uluslararası kurum ve kuruluş, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve basına açık olarak gerçekleştirilecek.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.