Vefa Holding Inogen

Vefa Holding Inogen markasıyla güneş enerjisi alanında yatırımcı, EPC ve konstrüksiyon üreticisi olarak sektöre hızlı bir giriş yaptı.

Vefa Holding Inogen Genel Müdürü Ali Murat Soydan
Vefa Holding Inogen Genel Müdürü Ali Murat Soydan

Vefa Holding Inogen Genel Müdürü Ali Murat Soydan, güneş enerjisi alanında yatırımcı, EPC ve konstrüksiyon üreticisi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Soydan, “Lisanssız elektrik üretiminde yatırımcılar için enerji projeleri geliştiriyor ve son kullanıcılar için de anahtar teslim çözümler sunuyoruz. Türkiye’nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege bölgelerinde kuracağımız hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi de amaçlıyoruz.

Öte yandan konutların bağımsız enerji kaynaklarına sahip olması için teknolojik çözümler üretiyor, enerji tüketimi yüksek tesislere ise finansman olanakları hazırlıyoruz. Kurumsal binalar için şebeke bağlantılı ya da depolama üniteleri ile tamamen bağımsız enerji kaynaklı çözümler sunuyoruz” dedi.

Isparta yatırımında inşa aşamasına geçildi

İlk altı aylık çalışmalarını değerlendiren Ali Murat Soydan, dünyanın en büyük EPC firması ve aynı zamanda ince film panel üretimi yapan Amerikalı First Solar ile yine ince film güneş hücresi üretimini gerçekleştiren Solar Frontier firmalarının tüm konstrüksiyon, bağlantı ekipmanları konusundaki tasarım ve üretim onaylarını aldıklarını söyledi. Böylelikle Türkiye’de kendileri için onaylı tedarikçi ve partner olma noktasına geldiklerini kaydeden Soydan, hem yatırımcılığını hem de EPC hizmetlerini gerçekleştirdikleri 13.2 MW’lik Isparta yatırımının da tüm izinlerini tamamladıklarını açıkladı.

15 MW güneş enerjisi santralini yaptı

Santralin inşa aşamasına geçtiklerini bildiren Soydan, “Aynı zamanda 2016 yılının ilk altı ayında özellikle 25 yıllık çelik işleme ve statik hesap uzmanlığımızın avantajlarını kullanarak geliştirdiğimiz özel tasarımlarla sektörde yapılan 15 MW’lik güneş enerjisi santralinin konstrüksiyon tedarikini ve montajını da gerçekleştirdik. Inogen olarak, 80 ülkede çelik montajı yapmış 20’yi aşkın profesyonel montaj ekibimiz, projelendirme, kurulum, bakım ve onarım konusundaki üstünlüklerimiz ile tüm yatırımcı ve EPC firmalarının projelerinde çözüm ortağı olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.