Philips Aydınlatma Türkiye operasyonuyla 2016 sonunda karbon nötr bir şirket olacağını açıkladı. Philips Aydınlatma’nın Türkiye ofisi, global çapta karbon nötr özelliğe sahip ilk Philips operasyonlarından olma niteliğini taşıyor. Philips Aydınlatma Türkiye CEO’su Göktuğ Gür, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Philips’in tutkuyla bağlı olduğu amacı, sürdürülebilir iş modelini kendine ilke edinerek aydınlatma sektörüne liderlik etmek. Hem LED hem de bağlantılı aydınlatma alanlarında global liderliğini koruyan Philips’in Türkiye operasyonlarında 2017 itibariyle karbon nötr bir lider olarak çalışmalarına devam edecek olması bizler için gurur verici. Philips Aydınlatma olarak sürdürülebilirliğin, ekonomik büyümeyi sağladığına ve gezegenimizi geliştirdiğine inanıyoruz. Bu adımla birlikte özellikle enerji verimliliği konusunda Türkiye ekonomisine katkı sunacak çalışmalara devam edeceğiz.”

“DAHA AYDINLIK YAŞAMLAR”                                                             Philips Aydınlatma, geçtiğimiz Eylül ayında 2016-2020 dönemi için ‘Daha Aydınlık Yaşamlar, Daha İyi Bir Dünya (Brighter Lives, Better World)’ adlı yeni sürdürülebilirlik programını başlatmıştı. Philips’in sürdürülebilirlik alanında uzun yıllardır süregelen dünya standartlarındaki performansından ve EcoVision programlarından yola çıkan Philips Aydınlatma, böylece ilk kez bağımsız, borsaya kayıtlı bir şirket olarak kendi sürdürülebilirlik hedeflerini belirledi.

2020 YILI İÇİN İKİ ÖNEMLİ TAAHHÜT

  1. Sürdürülebilir gelir: Cironun yüzde 80’inin çevresel ve toplumsal açıdan faydalı ürün, sistem ve hizmetlerden oluşması
  2. Sürdürülebilir operasyonlar: Yüzde 100 karbon nötr operasyonlar ve yüzde 100 yenilenebilir elektriğe geçişin sağlanması

Bu hedefler kapsamında Türkiye, 2016 sonunda Philips Aydınlatma bünyesinde karbon nötr taahhüdünü gerçekleştiren ilk ülkeler arasında yer alacak.

NASIL KARBON NÖTR OLUNUYOR?                                           Karbon nötr olmanın anahtarı, enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan kullanmakta, faaliyetlerde ve lojistikte ise karbon emisyonunu aşağı çekmekte yatıyor. Philips Lighting, bu konuda Amerika Birleşik Devletleri’nde şimdiden ilerleme kaydediyor ve McCook, Teksas’ta bulunan Hidalgo Wind Farm ile gerçekleştirdiği enerji satın alım anlaşması sayesinde faaliyetlerinde kullandığı elektriğin bu yıl yüzde 100 karbon nötr olmasını bekliyor. Hem dünya hem Türkiye çapında enerji verimliliği konusunda yetkin çalışmalar yapan Philips Aydınlatma, bu hedef ve taahhütleriyle Türkiye’nin 2023 Hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmaya, ona destek olmayı amaçlıyor.

 

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.