TSKB, 2016 yılı sonuçlarına göre yayınladığı entegre raporunda faaliyetlerini, kaynaklarını, ürün ve hizmetlerini, yarattığı ve yaratmayı hedeflediği katma değeri bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirerek paydaşlarına sunuyor. TSKB’nin rapor genelinde iş modeliyle ekonomi ve toplum için yarattığı sürdürülebilir değere odaklandığını belirten TSKB Genel Müdürü Suat İnce; “Entegre raporlama, yakın gelecekte her şirketin hayatına girerek bir standart haline gelecek. Özellikle finans kuruluşlarının sürdürülebilir kalkınmada dönüştürücü rol üstlendiği günümüzde, ilk entegre raporumuzla geleceğe şimdiden hazır olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Sürdürülebilir bankacılık alanında bir ilke daha imza atan TSKB, yayınladığı entegre rapor ile 2016 faaliyet sonuçlarını tüm paydaşlarının dikkatine sundu. Türk finans sektöründe ilk olma özelliği taşıyan “TSKB Entegre Rapor”, bankanın iştiraki ESCARUS’un danışmanlığı ve Entegre Raporlama Türkiye Ağı Başkanı Prof. Güler Aras’ın rehberliğinde hazırlandı.
Yeni nesil raporlama yaklaşımı olarak da bilinen entegre raporlama bir kurumun “iş modeli”, “stratejisi”, “hedefleri” ışığında orta ve uzun vadeli yol haritası hakkında verdiği bilgilerle büyük resmi ortaya koyuyor. Entegre rapor kapsamında kurumların kullandığı kaynaklar ve etkilediği paydaşlar, finansal, insan, fikri, üretilmiş, doğal ve sosyal olmak üzere altı farklı sermaye ögesi üzerinden incelenerek, yaratılan kurumsal ve toplumsal değere odaklanılıyor.
Şeffaf, yalın ve özet bir dil benimseyen Entegre Rapor, bir kurumun stratejisi, yönetimi, performansı ve gelecekten beklentileri ile kurumun sadece bugünü hakkında değil, gelecekte hangi yöne gitmekte olduğuna dair de bilgi veriyor.

TSKB, ‘DEĞER YARATMA MODELİ’ KAVRAMINI ORTAYA KOYUYOR
Rapor kapsamında TSKB’nin sermaye ögeleri, finansal, insan, doğal, fikri, üretilmiş ve sosyal sermaye olmak üzere altı başlıkta inceleniyor. Finansal sonuçlar, kaynak çeşitliliği, sektörel uzmanlık, ihtiyaca yönelik olarak geliştirilen ürün ve hizmetler, sürdürülebilirlik temalı krediler, sıfır karbon bankacılık, nitelikli insan kaynağı, fırsat eşitliği, sosyal sorumluluk projeleri ve deneyim paylaşımı gibi pek çok başlık altında anahtar performans göstergeleri yer alıyor.
TSKB’nin ‘Değer Yaratma Modeli’nde, bir kurumun tek başarı ölçütünün finansal sonuçlar olmayacağından hareketle, tüm sermaye ögeleriyle yaratılan ekonomik, sosyal ve çevresel katma değere odaklanılıyor. ‘Değer Yaratma Modeli’nde, bilgiden değer yaratma gücü, bağımsız ve çok yönlü değerlendirme, kredilendirme sürecinde çevresel ve sosyal etki ölçümleri gibi bankanın ayrıştığı pek çok niteliğe yer veriliyor.
2016 yılı faaliyet dönemine ilişkin TSKB Entegre Raporu, bankanın www.tskb.com.tr adresli kurumsal web sitesinde dijital olarak yayınlanıyor.

SUAT İNCE: “GELECEĞE HAZIR OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
TSKB’nin ilk entegre raporu hakkında bilgi veren TSKB Genel Müdürü Suat İnce; “Entegre Raporumuz aracılığıyla bugünümüzü ve geleceğimizi masaya yatırarak kurumsal performans sonuçlarımızı paydaşlarımıza çok daha etkin bir şekilde sunmayı amaçladık. Finansal yapımızı, entelektüel birikimimizi, nitelikli insan kaynağımızı ve köklü iş ortaklıklarımızı içine alan sermaye ögelerimizle ekonomi ve toplum için yarattığımız değere odaklandık. Entegre raporlama, yakın gelecekte her şirketin hayatına girerek bir standart haline gelecek. Özellikle finans kuruluşlarının sürdürülebilir kalkınmada dönüştürücü rol üstlendiği günümüzde, ilk entegre raporumuzla geleceğe şimdiden hazır olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“YAŞAYAN BİR RAPORA İMZA ATTIK”
TSKB’nin yayınladığı entegre raporun Türk finans sektöründe ilk olduğunun altını çizen Suat İnce; “Entegre raporlama bankamızın sürdürülebilirlik faaliyetlerinin doğal bir uzantısı olarak gelişti. Türk finans sektöründe sürdürülebilirlik raporlamasına ilk başlayan kurumuz. Entegre rapor ise sürdürülebilirlik raporlamasının çok ötesinde bir yaklaşım getiriyor. Bu süreci paydaşlarımızın beklentilerini analiz etmek ve önceliklerimizi yeniden yorumlamak için bir fırsat olarak değerlendirdik. Tüm çalışanlarımızın katkısını alarak değer yaratma modelimizi ortaya koyduk. Bugünü gelecek perspektifiyle anlatan, hedeflerimize nasıl ulaşacağımız hakkında bilgi veren, yaşayan bir rapor olmasını hedefledik” diye konuştu.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.