TSKB’nin gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk ‘yeşil/sürdürülebilir tahvil’ ihracı, International Finance Review Dergisi (IFR) tarafından ‘Yılın Sürdürülebilir Tahvili Ödülü’ne layık görüldü. 2016 yılında Türkiye’nin ilk yeşil/sürdürülebilir tahvil ihracını gerçekleştiren TSKB, bu başarısıyla yeni bir ödül daha aldı. Bir Thomson Reuters yayını olan International Finance Review Dergisi (IFR) 2016 ödüllerinde TSKB’yi ‘Yılın Sürdürülebilir Tahvili Ödülü’ne layık gördü.
IFR ödülleri 24 Ocak 2017 tarihinde Londra’da Grosvenor House’ta yapılan törenle sahiplerini bulurken, TSKB adına ödülü Genel Müdür Suat İnce aldı.

300 MİLYON DOLARLIK İHRAÇ
Türkiye’de ‘yeşil/sürdürülebilir tahvil’ (Green/Sustainable Bond) ihracını gerçekleştiren ilk banka olduklarını ve bu ödülle de uluslararası arenada bir kez daha takdir edildiklerini belirten TSKB Genel Müdürü Suat İnce; “Ülkemizin ilk yeşil tahvil ihracında sürdürülebilir kalkınmaya destek olma hedefiyle yola çıktık. 300 milyon dolarlık, 5 yıl vadeli yeşil/sürdürülebilir tahvil ihracımız, uluslararası piyasalarda planlanan tutarın 13 katından fazla talep alarak, çok başarılı bir performans ortaya koydu. GlobalCapital’in ardından, IFR tarafından da ‘yılın sürdürülebilir tahvili’ ödülüne layık görülmek ve bu yenilikçi adımın uluslararası arenada takdir edildiğini bilmek, bizim için bir gurur kaynağı. Bankamızı bu başarıya taşıyan tüm TSKB ekibine en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
TSKB, ‘yeşil/sürdürülebilir tahvil’ ihracıyla daha önce de GlobalCapital tarafından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesinde ”Yılın yeşil/sürdürülebilir tahvil ihracı” (EMEA Green/SRI Bond Deal of the Year)” ödülüne layık görülmüştü.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.