Ankara merkezli rüzgar enerjisi yatırımcısı Türkerler Holding ile İzmir’de yer alan Tire Rüzgar Enerji Santrali’ne toplam 50 MW rüzgar enerjisi kapasitesi sağlanmasına ilişkin anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu kapsamda GE, Tire RES için dokuz (9) adet GE 3.2-103 ve on üç (13) adet GE 1.7-103 model rüzgar türbininin tedariğini ve kurulumunu sağlayacak. Ayrıca 10 yıl boyunca ekipmanların bakımını da gerçekleştirecek.
Tire Rüzgar Enerji Santrali konusunda GE Türkiye ve Türkerler Holding arasındaki işbirliği, ülkemizin 2023 yılı için rüzgar enerjisi kurulu gücünün 20 GW’a erişmesi ve birincil enerji ihtiyacının yüzde 30’unun yenilenebilir kaynaklardan sağlanması olan yenilenebilir enerji hedeflerinin gerçekleşmesine katkıda bulunacak.

KURULU GÜÇ 72 MW’YE ÇIKACAK
Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker işbirliğine yönelik değerlendirmede bulundu.Türker: “GE ile geçtiğimiz yıl Barbaros Rüzgar Enerji Santrali ve Kalfaköy projelerimizdeki işbirliğimizi, Ege bölgesindeki Tire Rüzgar Enerjisi Santralimiz için yaptığımız bu yeni anlaşma ile daha üst bir noktaya taşıdık. GE’nin türbinleri ile Türkerler Holding olarak rüzgar enerjisi üretimindeki kurulu gücümüz toplamda 72 MW’a ulaşacak. İşbirliğimiz ile Türkiye’ye daha fazla yenilenebilir enerji ile güç sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLECEK
GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, rüzgar enerjisi üretimine katkı sağlayacak projeler gerçekleştirirken aynı zamanda yerel üretim ve istihdama katkı da sağlamaktan da mutlu olduklarını ifade etti. Özsoy: “GE Türkiye olarak Türkiye’nin yenilenebilir enerji portföyünün gelişimine katkı sağlamaktan, ülkemizin hedeflerine ulaşmasında rol oynamaktan gurur duyuyoruz. Bizi gururlandıran bir diğer nokta ise, türbin kule ve kanat üretimini Türkiye’de gerçekleştirerek, Türkiye’de yerel üretim, inovasyon ve istihdamın gelişimine katkı sağlama taahhüdümüzü yerine getiriyor olmak. Türkerler Holding ile işbirliğimizle ülkemizin yenilenebilir enerji portföyünü ileriye taşımaktan ve ekonomiye katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz ” dedi.

TOPLAM RES KAPASİTESİ 5 BİN 140 MW’YE ULAŞTI
Tire Rüzgar Enerjisi Santrali, bölgedeki farklı rüzgar rejimlerine uyum sağlamak üzere GE teknolojilerinin bir kombinasyonunu kullanacak. GE’nin 85 metrelik kule yüksekliğine sahip 3.2-103 modeli Türkiye’nin orta ve yüksek rüzgar hızlarından faydalanırken, 80 metre kule yüksekliğindeki 1.7-103 modeli daha düşük rüzgar hızlarını destekleyecek.
Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin (TÜREB) Temmuz 2016 rüzgâr istatistik raporuna göre, Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 5 bin 146 MW’a ulaşmış durumda. Rapora göre, işletmedeki RES’lerin en yoğun olduğu bölge ise Ege. Tüm Türkiye’deki kurulu gücün yüzde 37.5’i, Türkerler Holding’in GE türbinleri ile gücüne güç katacağı rüzgar santralinin de yer aldığı Ege bölgesinde bulunuyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.