Güneş enerjisi alanında yatırımcı ve EPC firması olarak faaliyet gösteren Tekno Ray Solar, Aralık ayında devreye aldığı 6600 kWp kurulu güce sahip Burdur GES’i sattı. Burdur GES tesislerini, Mısır ve Suudi Arabistan ortaklığı Al Aboud Holding satın aldı. Al Aboud Holding, 2018 yılı sonuna kadar Türkiye’de 50 MW’lık bir yatırıma imza atmayı hedefliyor.
Satışa konu Burdur GES toplamda 125 bin m2’lik alan üzerine kurulu ve yıllık toplam elektrik üretimi yaklaşık 11 milyon kWh olarak hesaplanıyor. Altyapı çalışmaları, dizayn kurgusu, saha kurulumu, proje izin aşamaları, uzaktan izleme sistemi süreçleri Tekno Ray Solar tarafından gerçekleştirilen ve direkt şebekeye bağlı olarak kurulan Burdur GES, yıllık ortalama 17’den fazla ağacı kesilmekten kurtararak ortalama 6700 ton CO2 salımını önleyecek.

GES’LER GLOBAL YATIRIMCILARIN DA DİKKATİNİ ÇEKİYOR
Tekno Şirketler Grubu CFO’su Berna Meriç “Tekno Ray Solar olarak kurulumunu gerçekleştirdiğimiz güneş enerjisi santralleri, Türkiye’deki yatırımcılar kadar global yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Al Aboud ile yaptığımız anlaşma da bunun güzel bir örneği. Gelecekte de enerji konusundaki iş birliğimizin devam edeceğine inanıyoruz ve Tekno Ray Solar olarak yurt dışı sermayenin ülkemize kazandırılmasına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.