SONY DSC

Karbon ve Enerji Yönetimi kategorisinde; İklim Değişikliği Eylem Planı ile Garanti Bankası ödül alırken, Sürdürülebilir İletişim kategorisinde “Bu Dünya Bizim” kampanyası ile ÜLKER, İşbirliği kategorisinde ise; İGDAŞ, Doğalgaz Şebekesi ve Deprem Risk Azaltım Sistemi ile ödül aldı.
Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen gece, Swisssotel The Bosphorous’da yapıldı ve iş dünyasının lider firmalarını bir araya getirdi. Gecenin sunuculuğunu yapan Gazeteci Sevinç Satıroğlu üretimin ve tüketimin hız kazandığı günümüzde, bir yığın atıkla karşı karşıya kaldığımızı söyledi.

ÜLKER VE BOYNER’E ÖDÜL
Törende ayrıca marka değerlerini, kurumsal değerlerini artırmak için çalışan şirketlerin aynı zamanda insanlığa ve geleceğe hizmet ettiği vurgulandı. “Sürdürülebilir İş Ödülleri” atık yönetimi kategorisinde, TOFAŞ Sürdürülebilir Atık Yönetimi İçin 5R uygulaması ile ödül alırken, sürdürülebilirlik iletişimi kategorisinde Bu Dünya Bizim kampanyası ile Ülker ödül kazandı. İş Yerinde Demokrasi ile Boyner Grup çeşitlilik ve dâhil etme kategorisinde, tedarik zinciri yönetimi kategorisinde Altıparmak, Arıcım projesi ile Küçük Şeyler Doğayı Yeniler projesi ile Tetra Pak Sosyal Etki kategorisinde ödül aldı. KOBİ ödülü, atık yönetimi kategorisinde Arıtma Çamurlarından Yenilenebilir Enerji Eldesi ile İNEVA Çevre Teknolojileri’ne, karbon ve enerji yönetimi kategorisinde ise Yeşil Enerji Teknolojileri Kompleksi ile Hidropar HKTM’ye verildi.
Bugün ve gelecekte dünyanın en zengin ülkesi petrol zengini ülkeler değil, en çok su kaynaklarına sahip olanlardır vurgusu yapılan törende, su yönetiminin önemine dikkat çekilirken Brisa Bridgestone İzmit Tesislerinde, Çekilen Yeraltı Suyu Miktarının Azaltımı Çalışmaları ile ödül aldı.

YILIN STARTUP’I SEÇİLDİ
Bu yıl ilk kez Startup kategorisine yer verilirken bu kategoride ödülü, Reengen Enerji Teknojileri IoT Platformu aldı. İş dünyasını ve ekonomi çevresini bir araya getiren gecede, bugünün ihtiyaçlarını, gelecek nesilleri düşünerek karşılayan, geleceğe yön vererek sürdürülebilir iş modellerini hayata geçiren şirketlere ödül verildi. Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde kazanan şirketler, her kategoride Türkiye’nin alanında lider isimlerinden oluşan 27 kişilik jüri tarafından yapılan değerlendirilerek belirlendi.
Türkiye’nin önemli kar amacı gütmeyen kuruluşlarından olan Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin amacı, sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak, önemli etkiler yaratmış kurumların sosyal, ekonomik ve çevresel konulardaki projelerini öne çıkararak, başarılı projeleri geniş kitleler ile paylaşmak ve bu projelerin rol model olmasını sağlayarak değişimi teşvik etmektir.

KUTU

Sürdürülebilirlik Akademisi hakkında

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir dünya için iş dünyasının geleceğini şekillendirmek değişim yaratmak ve bu değişimi yönetmek; en yeni gelişmelerin tartışılmasına ve yeni düşünce sistemlerinin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla 2009 yılında çalışmalarına başladı.Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak misyonu ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir. İş dünyasında sürdürülebilir iş modellerinin yerleşimi, büyümesi ve toplumda sürdürülebilir yaşam şeklinin gelişmesi için global yaklaşımla çalışmalar yapan Sürdürülebilirlik Akademisi; güçlü sürdürülebilirlik platformları yaratarak bu alanda önderlik yapıyor. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet işbirliği ile araştırmalar, konferanslar, seminerler, workshoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütüyor. Sürdürülebilirlik Akademisi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini siliyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.