Borsa İstanbul, BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde Kasım 2016 – Ekim 2017 döneminde yer alacak şirketleri belirlemeye yönelik değerleme çalışmalarını tamamladı. Yapılan değerleme çalışmaları sonucunda, Kordsa Global’in ilgili dönemde BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacağı açıklandı.Kordsa Global’in endekse dahil olmasında şeffaflık, kurumsal internet sitesi ve faaliyet raporunun kapsamı etkili oldu.

NEYİ KAPSIYOR?
Kurumsal Sürdürülebilirlik, şirketlerde uzun vadeli değer yaratmak amacıyla, ekonomik, çevresel ve sosyal faktörlerin kurumsal yönetim ilkeleri ile birlikte şirket faaliyetlerine ve karar mekanizmalarına uyarlanması ve bu konulardan kaynaklanabilecek risklerin yönetilmesi süreçlerini kapsıyor. BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nin amacı, Türkiye’de ve özellikle Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artması.

BİLİNİRLİĞİNİ ARTIRACAK
Endeks, içerisinde yer alan şirketlerin prestij ve yatırımcılar açısından bilinirlik karnelerini iyileştirerek ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücünü de artırma olanağı sunuyor. Kasım 2016-Ekim 2017 döneminde 43 şirket BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alacak.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.