Sosyetik ünlü Dilek Birgen, ekolojik tarıma ve doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için Manisa’da ekolojik üretime başlıyor. Birgen, Manisa’nın 1500 rakım yüksekliğinde Osmaniye ve Dağhacıyusuf dağ köylerinde başladıkları girişimle hem yöre halkının ekonomisine katkı sağlayacaklarını hem markalı üretim yaparak ticaretini yapacaklarını söyledi. Birgen, başta kuru baklagil, kuru yemiş olmak üzere tarhana, kestane, ceviz, badem, Manisa yaprağı gibi yöreye ait ürünleri DB (Dilek Birgen isminin baş harfleri) markasıyla eylül ayından itibaren internet üzerinden satışına başlayacaklarını belirtti.

ÜNLÜ RESTORANLARDAN TALEP VAR
Trabzon hurmasının da bölgede üretileceğini belirten Dilek Birgen, şimdiden pek çok ünlü restaurant ve gourmet marketlerden talep gelmeye başladığını ifade etti.
Son yıllarda gıda alanında organik, doğal ve ekolojik kavramı kısa sürede sağlıklı yaşam ve beslenmenin olmazsa olmazları arasına girdi. Üretimden tüketime kadar her aşamasında insanın olduğu ekolojik gıdaya olan talep her geçen gün artıyor. Bu konuda doğanın dengesini korumaya katkı sağlamanın en önemli isteği olduğunu söyleyen Birgen,“Üretimden tüketime sağlıklı ve doğal ürünleri özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin hem tüketmelerini hem de bu ürünleri tanıyarak önümüzdeki süreçte bilgili, üretici dostu birer tüketici olmalarını istiyorum” dedi. Birgen “Çiftçi olmadan yemek, yemek olmadan gelecek olmaz kavramını samimi olarak benimseyip toprağa, denize, dağlara ve tüm canlılara saygı gösteren üreticileri destekleyelim” diyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.