Solar İstanbul
Solar İstanbul Fuarı 2022 Online Davetiye
Solar İstanbul Fuarı 2022 Online Davetiye

“Sürdürülebilirlik ve Enerji Dönüşümü” temasıyla 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında Tuzla Viaport Marina’da düzenlenecek Solar İstanbul’da güneş enerjisi sektöründeki son teknoloji yüzlerce ürün sergilenecek ve solar endüstrisinin paydaşları ağırlanacak.

Solar İstanbul fuarıyla ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla bir tanıtım ve basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda sektörün önemli temsilcileri bir araya geldi.

Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) organizatörlüğünde ve GENSED, GÜNDER ve GÜYAD işbirliği ile gerçekleştirecek fuara TC. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK başta olmak üzere Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluşları destek veriyor.

Basın toplantısında bilgi veren BİFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Feraye Gürel, “Temiz enerji sektörünü birbirinden ayırmadan doğru değerlendirme yapılmalıdır. Stratejik konulardan biri olan pandemi sonrasında enerji planlaması önemli gündemlerimizden biri olacak. Solar İstanbul, fuar olmanın yanısıra içeriği ve niteliği ile de göz dolduracak ve sektörün ihtiyaçlarına katkıda bulunacak” dedi.

GENSED As Başkanı Özdemir: “Yılda 2 bin saat güneş alan bir ülkeyiz”

Solar İstanbul Fuarı ve Konferansı tanıtım ve basın toplantısında güneş enerjisi sektörünün önemli temsilcilerinden GENSED As Başkanı Tolga Murat Özdemir, “Bir bakışta solar endüstrisi olarak nitelendirdiğimiz süreçte enerji dönüşümü başladı. Türkiye 2 bin saat güneşlenen bir ülke, aslında bir güneş ülkesiyiz.

Ortalama 15.000 kWh/kWp randımanımız mevcut. Pandemi koşullarına rağmen averaj bir büyüme öngörüsüyle %20-25 büyüme global olarak artık öngörülüyor. Glasgow’da alınan kararlar bu büyümeyi destekliyor. 2021’de 9.000 MW ulaştık. 2023 Türkiye’nin hedefi olan 10.000 MW sektör olarak geçeceğimizi düşünüyoruz. Temiz enerjiyi sürdürülebilirlik olarak ele almak gerekiyor. Kuraklık sebebiyle hidroelektrik santrallerinin verimliliğinin düşmesi bunlardan biri” dedi.

Enerji dönüşümünün kaçınılmaz olduğunu vurgulayan GENSED Başkanı Halil Demirdağ da “Türkiye’nin potansiyeli, çok büyük. Bu potansiyeli gerçekleştirmek için siyasi irade, mevzuatlar ve konjonktür verimli dönemini yaşıyor” dedi.

GÜYAD Başkanı Ergüven: “Türkiye enerji ihracatına yeşil ışık yakıyor”

Sektördeki dönüşümden bahseden, GÜYAD Başkan Yardımcısı Birol Ergüven “Enerjideki dönüşümü çok iyi yakalayan Solar İstanbul’da yeni nesil teknolojilerinde oldukça verim alınacağını inanıyoruz. Yenilenebilir enerji maliyet analizleri yaptığınızda oldukça uygun rakamlar çıkıyor. Ülkemizin ihracat rakamlarına enerjinin de katılabileceğini düşünüyorum” dedi.

GÜNDER Başkanı Kaleli: “Mesleki yeterlilik merkezimizi kurduk”

Enerji sektöründeki meslek yeterliliğinden bahseden GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli “Sektörümüzün mesleki yeterliliğinin gelişmesi konusunda yaptığımız çalışmalar için mesleki yeterlilik merkezimizi kurduk. Tekniker, teknisyen ve mühendis seviyesinde kurulum dahil asgari standartların ve ulusal yeterliliklerin belirlenmesini üstlendik. Bu yeterlilikle hem kurulum maliyetlerinin doğru yönetilmesi hem de iş güvenliğinden en üst düzeyde faydalanılmasını hedefledik” dedi.

TUREB Başkanı Arıcı: “2021 hibrit güneş santrallerin yılı oldu”

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Arıcı “2021 yılını hibrit güneş santrallerinin yıl oldu diyebiliriz. Solar İstanbul’a kadar enerji üretiminin yükseleceğine olan umudumuz ve güvenimiz tam” diyerek sektörün geleceğinden umutlu olduğunu belirtti.

Güneş enerjisiyle birlikte teknik olarak depolama alanlarının gelişmesinin santraller için önemli olduğunu vurgulayan SOLAR 3GW Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bahadır Turhan ise “Enerji devrimine doğru yol alıyoruz. Güneş bu anlamda önemli başrolümüz” dedi.

Türkiye’nin enerji sektörünün farklı alanlarda gelişmesinin göstergelerinden biri olan Deniz Üstü Rüzgar Enerjisi Derneği Başkanı Dr. Murat Durak “Ülkemizin temiz enerji zenginliğini deniz üstü enerjisinde 4 tribün bir santral karşılığına geliyor. Tüm temiz enerji kaynaklarımızı doğru kullanmalıyız”

Toplantının devamında söz alan, KOJENTURK Derneği Başkanı Yavuz Aydın da “Güneş enerjisi bazlı kojenarasyon uygulamaları Türkiye’de yaygın olarak kullanılmalıdır. Ülkemizdeki en bol kaynak olan güneşi üretip, tüketecek ortamlar için çalışıyoruz.”

Solar İstanbul Fuarı 2022 Broşür
Solar İstanbul Fuarı 2022 Broşür

Solar İstanbul sektöre ışık tutacak

Bölgenin en prestijli güneş enerjisi buluşma platformu olan Solar İstanbul’da sektörel konferans ve seminerlerle güneş enerjisi endüstrisinin inovasyonları, vizyonları ve son teknolojileri belirlenecek.  Yurtiçi ve yurt dışından alanında uzman ve akademisyenler, sürdürülebilirlik ve enerji dönüşüm temasıyla sektöre ışık tutacak. Konferans ve seminerlerin ana başlıkları arasında Paris Anlaşması, iklim değişikliği, Yeşil Mutabakat, karbon dönüşümü, depolama, e-mobilite, yerli üretim, toplum bilinci, mevzuat, lisansız GES yönetmelikleri gibi solar endüstrisinin güncel konularına yer veriliyor.

Kuzey Afrika, Orta Doğu ve BDT ülkelerinden alım heyetleri ağırlanacak

Güneş enerjisi sektörünün hacmine ve ihracat ivmesine büyük katkı sağlayan Solar İstanbul Fuarı’nda, yurtiçi ziyaretçilerin yanı sıra; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve BDT ülkeleri başta olmak üzere 8 ülkeden profesyonel alıcı heyetleri ile Türk solar endüstrisini ile buluşturulacak. Toplamda 12 ülkeden 8000’in üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçinin beklendiği fuarda güneş enerjisine dair binlerce son teknoloji ürün alıcısı ile buluşturulacak.

Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası platformlar, dernekler ve medya mecraları ile güçlü bir iş birliği içinde olan Solar İstanbul, bölgenin yerli ve yabancı alıcı ve üreticilerinin yeni çekim merkezi haline geliyor.

Güneş sistemleriyle ilgili inovatif ürünler sergilenecek

Enerji ve güç dönüşüm sistemleri, solar panel üreticileri, e-mobilite, ups imalatçıları, kablo imalatçıları, operasyon ve bakım firmaları, inverter üreticileri, elektrikli araç şarj cihazları ve çözümleri, blockchain uygulamaları, enerji yönetimi ve takibi, konstrüksiyon üreticileri, enerji depolama çözümleri,  enerji verimliliği, sektörel yazılımlar, anahtar teslim montaj hizmetleri, elektrikli araba – otobüs – tekne – drone, sigorta şirketleri, kesintisiz güç kaynağı üreticileri, off-grid uygulamalar, siber güvenlik sistemleri ve yüzlerce kategoriden binlerce ürün solar İstanbul’da sergilenecek.

Solar İstanbul Fuarı 2022 Broşür için tıklayınız.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.