batarya

Shell ile Avustralyalı yenilenebilir enerji şirketi Edify Energy arasında Avustralya’nın Yeni Güney Galler Eyaleti’nde 100 MW enerji depolama kapasiteli batarya kurulması için işbirliği yapılacak.

Edify Energy’den yapılan açıklamada, hükümetin yeşil enerjiyle ilgili hedeflerini desteklemek amacıyla lityum iyon teknolojisine dayalı ve 200 bin kWh elektrik enerjisi üretme kapasitesine sahip 100 MW’lik bir bataryanın geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Verilen bilgiye göre, batarya Edify Energy’ye ait Riverina bölgesinde bulunan 333 MW’lik Darlington Point güneş enejisi yakınında kurulacak. Ve 2023 yılında devreye alınacak.

Ayrıca Shell Energy, batarya sisteminin 60 MW’lık bir bölümünün işletim haklarına erişim için uzun vadeli bir hizmet anlaşması imzaladı. Bataryanın Galler bölgesinde okul, hastane ve kamu binalarının enerji ihtiyacını karşılamada kullanılacağı belirtildi.

Kömür santralinin kapatılmasından doğan enerji açığını karşılayacak

Yeni Güney Galler Enerji Bakanı Matt Kean, “NSW hükümeti eyaletteki en büyük ikinci enerji müşterisidir ve okullarımızı, hastanelerimizi, trafik ışıklarını ve tünellerimizi güçlendirmeye yardımcı olmak için dağıtılabilir kapasiteden yararlanmak için satın alma gücümüzü kullanıyoruz.” dedi.

Bakanın açıklamasına göre, batarya, Liddell bölgesinde kapatılması planlanan kömür yakıtlı elektrik santralinden doğacak enerji açığını azaltacak.

Shell Energy CEO’su Greg Joiner ise, “Bu uzun vadeli hizmet sözleşmesi, büyük enerji kullanıcılarının, daha temiz ve daha dayanıklı bir güç sistemine katkıda bulunurken, yenilenebilir enerjileri tamamlayan, pil depolama gibi dağıtılabilir güce nasıl erişebileceklerine dair bir modeldir.” dedi.

Bataryanın NSW eyaletinin 10 yıl vadeli ve toplam değeri 2.5 milyar dolarlık elektrik tedarik sözleşmesinin bir parçası olarak inşa edileceği kaydedildi.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.