İngiliz-Hollanda ortaklığında çok uluslu bir petrol ve doğalgaz şirketi olan Royal Dutch Shell, 2 bin 700 şarj istasyonuyla Avrupa’nın yaygın elektrikli araç ağına sahip olan ubtricity’yi satın alıyor. Şirketten yapılan açıklamada girişimin düşük karbonlu taşımacılığa desteğin bir parçası olarak görüldüğü belirtildi.

Verilen bilgiye göre, bu Shell’in elektrikli araç alanındaki ilk girişimi değil. Shell 2017 yılı başında Avrupa’nın en büyük şarj ağı olan Hollanda merkezli NewMotion’u satın almıştı. Shell aynı zamanda Avrupa’nın en büyük otomobil üreticilerinin dahil olduğu elektrikli araç hızlı şarj istasyonlarının kurulması için kurulan konsorsiyumun partnerlerinden biri.

Ubitricity’nin satın alınması, Shell’in 2050 yılında sıfır karbon emisyon hedefini açıkladığı Nisan 2020’de sonraki ilk anlaşması oldu. 2050 yılı için BP ve Eni de sıfır karbon hedefi açıklamıştı.

SHELL VE BP PAZARIN İKİ BÜYÜK OYUNCUSU OLACAK

Satış anlaşmasıyla ilgili Shell tarafından bir fiyat açıklanmazken, işlemlerin 2021’de sonra tamamlanması bekleniyor.

Zap-Map verilerine göre, ubitricity anlaşmasıyla Shell İngiltere genelinde 2.700 şarj istasyonuna sahip olarak bu alanda yüzde 13.1 pazar payına sahip olacak. Ülkede ikinci en geniş elektrikli şarj ağına sahip markası ise BP Pulse. BP Pulse’ın pazar payı ise yüzde 12.

Shel ve BP İngiltere’de elektrikli araç pazarında iki büyük rakip olacak. İki şirket de hükümetin 2030 yılından sonra dizel ve benzinli araç satışını yasaklama kararını destekliyor.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.