Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) tarafından 9 Ocak 2016 tarih ve 29.852 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları yönetmeliği kapsamında yapılan açıklamaya göre, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Kütahya, Sivas, ve Tekirdağ’da bulunan alanların toplam büyüklüğü ise 768,9 kilometrekare.

Aynı yönetmeliğe göre YEGM, konsorsiyumun önerdiği alanlarda yatırım yapılabileceğini değerlendirmesi halinde en geç bir yıl içinde ilgili alanı Resmi Gazete’de YEKA olarak ilan edecek. Aynı zamanda bakanlık ilgili mercileri, Çevre Düzeni Planları ve İmar Planlarına resen işlenmek üzere bilgilendirecek.

3 Ağustos 2017 tarihinde 1.000 MW’lık rüzgar enerjisi yatırımı kapasite hakkı için yapılan YEKA RES-1 yarışmasını Kalyon,Türkerler ve Siemens Gamesa’dan oluşan konsorsiyum kazanmıştı.

Konsorsiyum yarışmayı 15 yıl boyunca 3,48 dolar-sentlik fiyat teklifi ile kazanmıştı. YEKA Kullanım Hakkı Sözleşmesi 26 Şubat 2018 tarihinde imzalanmıştı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.