Türkiye’nin rüzgar enerjisi yatırımı için en elverişli şehirleri olan İzmir, Balıkesir ve Manisa toplam rüzgar kapasitesinin yaklaşık 3’e 1’ni üretiyor. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) verilerine göre, İzmir, Balıkesir ve Manisa’da toplam 2.822 megawatt (MW) kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi bulunuyor. Bu kapasite, Türkiye’deki toplam rüzgar enerjisi kurulu gücünün neredeyse üçte birine denk geliyor. Türkiye’nin kurulu rüzgar kapasitesi 2016 yılsonu itibariyle 1.387 MW artarak, toplam 6.106 MW’ye ulaştı. İller bazında ise İzmir’de 1,109 MW, Balıkesir’de 1,014 MW ve Manisa’da 639 MW kurulu kapasite bulunuyor.

RÜZGARDA 152 ENERJİ ŞİRKETİ FAALİYET GÖSTERİYOR
Verilere göre, İzmir 1.3 milyon hanenin elektriğini sağlarken, Balıkesir 1 milyon ev için elektrik üretiyor. Manisa ise 753 bin hanenin elektriğini tedarik ediyor. Türkiye’de rüzgar enerjisi sektöründe toplam 152 enerji şirketi faaliyet gösteriyor. Rüzgar enerjisinin payı, 2016 yılında ülkedeki toplam elektrik kapasitesinin yüzde 7,7’sine ulaştı. Türkiye rüzgarın toplam elektrik üretimi içindeki payı bakımından dünyada yedinci, Avrupa’da ise üçüncü sırada bulunuyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.