Uzun yıllardır dünya çapında birçok ülkede düzenlenen “Nordex Technology Insight” etkinlikleri, Türkiye’de ikinci kez 5-6 Ekim’de düzenlendi.

Nordex Acciona Windpower, yerli yatırımcılara, banka temsilcilerine, danışmanlık firmalarına ve resmi kurum çalışanlarına hem kendi dillerinde ulaşmak hem de rüzgar türbini teknolojisindeki yenilikleri aktarmak için İzmir Çeşme’de bir araya getirdi.

140 kişinin katıldığı etkinliğin iki günlük programı dahilinde Nordex’in yeni türbin platformu olan “Delta4000” tanıtıldı. Akıllı türbin opsiyonları, mikro konuşlandırmada yenilikçi eğilimler, kompleks projelerde çözümler ve servis sürecinde yeni yaklaşımlar gibi konularda gerçekleştirilen sunumlar katılımcıların beğenisiyle karşılandı.

Çok sayıda sektör temsilcisinin aralarında bulunduğu 140 kişilik katılımcı ekibi ile ABK Çeşme RES sahasına düzenlenen ziyarette, santral bünyesinde gerçekleştirilen arıcılık, inek ve keçi yetiştiriciliği gibi faaliyetlerle doğal yaşama bulunulan katkıdan bahsedildi.

TÜRBİN SİMÜLATÖRLERİYLE EĞİTİM

6 Ekim’de ise katılımcılar İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Nordex Teknik Eğitim Merkezi’nde, rüzgar türbini aksamlarından oluşan simulatörleri birebir görme fırsatı buldu. Nordex Acciona Windpower Türkiye ekibinin özel çabalarıyla Türkiye’ye getirilen rüzgar türbini simulatörlerinin, Nordex Teknik Eğitim Merkezi’nde verilecek eğitimlerde büyük fayda sağlayacağı öngörülüyor.

Nordex Technology Insight etkinliğinin ikinci gününde ziyaret edilen bir başka nokta ise TPI Kompozit Kanat Sanayi’nin Çiğli’de bulunan üretim tesisleri oldu. 1000 kişilik ekibiyle 275.000 metrekarelik bir alanda sadece Nordex türbinlerine yerli kanat üretilen tesiste, özellikle 65.5 metre uzunluğundaki N131 türbin kanatlarının üretim holü dikkat çekti.

KANAT ÜRETİMİNİN ÖNEMİ

Nordex Acciona Windpower Türkiye’nin yerli üretime yaptığı katkının açıkça bir göstergesi olan kanat üretim yatırımının önemi üzerinde duruldu.

Yenilenebilir enerji yatırımcıları, danışmanlar, finansman kuruluşları ve resmi kurum yetkililerinin de aralarında olduğu çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı “Nordex Technology Insight Türkiye” bu yıl da 2014’te olduğu gibi olumlu tepkiler almaya devam ediyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.