Global Yatırım Holding tarafından Mardin’de inşa edilen 12 MW kurulu güce sahip Derik Biyokütle Santrali devreye alındı.

Geçtiğimiz yıl Aydın – Söke ve Şanlıurfa – Haliliye’de toplam 17,2 MW’lık iki biyokütle santralini devreye alan Global Yatırım Holding’in biyokütleden elektrik üretiminde toplam kurulu gücü 29,2 MW’ye ulaştı.

Global Enerji ve Madencilik CEO’su Atay Arpacıoğulları, “Tarımsal ve hayvansal biyokütleden enerji üretiminde ülkemizin büyük bir potansiyeli bulunuyor. Temiz ve yenilenebilir enerji alanında ülkemizin lider yatırımcısı olma hedefimiz doğrultusunda bu alanda çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. Arpacıoğulları, “Mardin – Derik Biyokütle Santrali, atıl kaynakları ekonomiye kazandırıyor. Tarlalarda kalan tarımsal atıkların hammadde olarak kullanılması sayesinde hasat sonrası yakmaların önüne geçiyor ve tarımsal verimlilik artışına katkıda bulunuyor” dedi.

10 YIL YEKDEM DESTEĞİNDEN FAYDALANACAK

Mardin – Derik Biyokütle Santrali’nin bölgeye yapılan en büyük yatırımlar arasında olduğuna dikkat çeken Arpacıoğulları, “Santral atıl kaynakları ekonomiye kazandırıyor. Tarlalarda kalan tarımsal atıkların hammadde olarak kullanılması sayesinde hasat sonrası yakmaların önüne geçiyor ve tarımsal verimlilik artışına katkıda bulunuyor” dedi.

Üçüncü biyokütle santrallerinin rekor bir sürede ve örnek bir ekip çalışması ile hayata geçtiğini belirten Arpacıoğulları, “Yine 12 MW kurulu güce sahip Aydın – Söke santralimizin kapasite artış çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Aydın – Söke’de toplam kurulu güç 24 MW’ye yükselecek. Biyokütle enerji üretimimiz 41 MW’ye ulaşacak” diye konuştu.

Mardin – Derik Biyokütle Santrali’nin 2019 yılı itibariyle Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’na (YEKDEM) katılım için gerekli başvuruların yapıldığını söyleyen Arpacıoğulları, “Böylece santralimizin 1 Ocak 2019’dan itibaren 10 yıllık süre boyunca YEKDEM desteklerinden yararlanmasını öngörüyoruz” diye konuştu.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.