Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü Derneği (GÜNDER) arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın NUMANOĞLU, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL ile Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü Derneği (GÜNDER)Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli’nin katılımlarıyla 26 Aralık 2018 tarihinde Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi.

GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNDE 50 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Güneş enerjisinin sürdürülebilir büyümesini sağlamak için yerli ve milli teknoloji ve üretime öncelik vermesini amaçlayan işbirliği ile elektrik üretiminde güneş enerjisinin payının artırılması için enerji, sanayi, istihdam ve teknoloji politikalarının bütüncül olarak değerlendirilmesi sağlanacak. 5 GW’ı aşan Türkiye’deki güneş enerjisi kurulu gücünün, 2023 yılında en az 14 GW, 2030 yılında ise en az 38 GW’a yükselmesini bekleniyor. Güneş enerjisi kurulu gücünü 4 yılda 100 katına çıkaran ülkemiz, 2017 yılında dünyada güneş enerjisi kurulu gücünü en çok artıran beşinci ülke oldu. 2017 yılı güneş enerjisi istihdam verilerine göre, Türkiye’de toplam 50 bin kişi güneş enerjisi sektöründe çalışıyor.

Bu kapsamda imzalanan, yenilenebilir enerji teknolojileri alanındaki Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü, başarılı öğrencilere burs, staj ve beceri eğitimi imkânı sunulması, alan öğrencilerinin yeterliliklerinin arttırılarak sektörde istihdamının sağlanması, atölye ve meslek dersi öğretmenlerine ve öğrencilerine teknolojik gelişmelerin aktarılması ve sektörde çalışanlara meslek, geliştirme ve uyum kursları açılarak mevcut bilgi ve beceri düzeylerini geliştirmeyi hedefliyor.

ÖĞRENCİLERE STAJ, BURS VE İŞ İMKANI

Yenilenebilir enerji alanında imzalanan protokol ile öğretmenlere hizmet içi eğitim ve işbaşı eğitimi faaliyetleri kapsamında kurslar, seminerler verilecek, enerji teknolojilerine dayalı okullardaki atölyeler desteklenecek. Mesleki Eğitim öğrencilerine, GÜNDER üyesi kurum/kuruluşlarda, işletmelerde beceri eğitimi, staj imkânları, üye iş yerlerinde mezunların istihdam edilmesi ve yenilenebilir enerji alanında okullarda öğrenim gören öğrencilere başarı bursu verilmesi sağlanacak.

Yenilenebilir enerji teknolojileri alanında hazırlanacak öğretim programı ile öğrenci-öğretmen ve kursiyerler için ders notu ve eğitim materyallerinin hazırlanması ve güncellenmesi sağlanacak. Ulusal ve uluslararası projelere destek sağlayacak olan işbirliği ile güneş enerjisi konusunda; çalışanlara meslek kursları, geliştirme ve uyum kursları verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve GÜNDER’in sektörün gelişimine yönelik olarak imzaladıkları, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanındaki Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü ile GÜNDER’in paydaş olduğu Ulusal Fuar ve Organizasyonlarda, yurt dışı teknik gezi ve izleme ziyaretlerinde ve yurt içindeki proje faaliyetlerinde işbirliği hedefleniyor.

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.