Otomobil ve elektronik üreticileri için kritik önemdeki yarı iletken malzemelerden yonga (chip) tedariğinde küresel ölçekte pandemi nedeniyle eksiklik yaşanıyor. Korona salgınıyla artan oyun konsollarına, dizüstü bilgisayarlarına ve TV’lere artan talep yonga üretimi ile tam olarak karşılanamıyor. Yonga krizi yaşanıyor. Yonga aynı zamanda solar panellerin üretiminde de kullanılan önemli bir yarı iletken malzeme olduğu için, güneş enerjisi sektörünü de olumsuz etkiliyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Enphase Energy şirketi tarafından yapılan açıklamada, 2020 yılının son çeyreğinde küresel yarı iletken tedarik zincirinde yaşanan kısıtlamalara dikkat çekildi.

Şirket CEO’su Badri Kothandaraman arz sıkıntısının yönetilebilir olduğunu belirterek, gelecek 2 ay içinde sorunun hafiflemesini beklediğini söyledi.

MİKRO İNVERTÖR SİSTEMLERİNE TALEP ARTTI

Şirket açıklamasına göre, son dönemde güneş enerjisini doğrudan alternatif akıma çeviren mikro invertör sistemlerine olan talepte güçlü bir artış görüldü. Finansal olarak da 2020 yılının dördüncü çeyreğindeki gelirin tahminlerin üzerinde gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Qualcomm Çip

Dünyanın dört bir yanındaki üreticiler, akıllı

telefonlardan arabalara kadar her şey için gerekli olan yarı iletken malzeme tedarikini güvence altına almak için çabalıyor. Dünyanın en büyük mobil chip üreticisi Qualcomm Inc., bu hafta “genel olarak” eksikliklere işaret etti.

Enphase Energy şirketi, 2019 yılında da elektrikli transistörlerin tedarikindeki sorun nedeniyle elektrikli araç üreticileriyle rekabete zorlanmıştı.

 

Content Protection by DMCA.com

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.