Outside view of the Atrium, new entrance of the Eugène Schueller center, L'Oréal headquarters, in Clichy, France, in July 2014.

Fransa merkezli dünyanın en büyük kozmetik şirketi L’Oréal, iklim değişikliği stratejisiyle üst üste dördüncü kez CDP (Karbon Salımı Projesi) sıralamasında küresel lider olarak seçildi. L’Oréal, karbon ayak izi yönetimi, iklim değişikliği stratejisi ve şeffaf politikaları göz önüne alınarak iklim değişikliği endeksinde en iyi performansı ifadesi olan A derecesini alarak lider oldu.

YÜZDE 56 AZALTTI
L’Oréal CEO ve Başkanı Jean-Paul Agon, “Bu başarıdan dolayı gurur duyuyoruz. Bu önemli ödül, karbon oranını düşürmeye dair motivasyonumuzu artıracak ve çalışmalarımızı hızlandıracak” diye konuştu. L’Oréal, 2020 yılına kadar 2005 yılına oranla CO2 emisyon oranını yüzde 60 düşürmeyi taahhüt etmişti. 2015 yılı sonunda bu konuda önemli bir yol kaydetti ve bu dönem içerisinde üretimini yüzde 26 artırmasına rağmen CO2 oranını yüzde 56 azalttı. Bu başarılı çalışmalar, L’Oréal tesislerinde enerji verimliliği konusundaki stratejisinin, yenilenebilir enerji kullanımında artışının bir sonucu olarak ortaya çıktı.

TEDARİKÇİLERİNİ DESTEKLEDİ
L’Oréal, kar amacı gütmeyen, küresel sistem ölçümleri yapan ve çevresel bilgileri ortaya çıkaran bir kuruluş olan CDP’nin 2002 yılından bu yana üyesi. 2007 yılında CDP’nin tedarik zinciri programına dahil oldu. Tedarikçilerini desteklemeye ve onların CO2 emilimini yönetmeye başlayan L’Oréal, süreci sağlıklı yönetmek için tüm zinciri destekledi ve örnek uygulamalarını paylaştı.

Bir Cevap Bırakın

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.